Párperces online játékok, amikkel kikapcsolhatsz munka közben

Írta: ,

Vannak azok az öt (tíz, tizenöt, húsz) percek munka vagy tanulás közben, amikor már besokallsz, és muszáj egy kicsit kikapcsolnod és valami mással foglalkoznod. Ilyenkor nagyon jól jönnek azok az online játékok, amikkel akár órákat is el tudsz ütni (de mindannyian tudjuk, hogy nem fogsz, mert ugye dolgozni/tanulni kell…), de ötperces „üres járatra” is tökéletesen megfelelnek. Ezek közül gyűjtöttünk össze párat!

Escapa! Kép forrása: play.google.com

1/5 Escapa!

Az Escapa! igencsak egyszerű, mégis izgalmas játék: a lényege az, hogy a képernyő közepén lévő piros négyzetet megfogod az egérrel, és nem engeded, hogy a rá ádázul leselkedő kék objektumokkal összeütközzön.

Kifejezetten jó, ha stresszes vagy, mert nem igényel nagy koncentrációt, de sikerélményt nyújt, viszonylag könnyen.

Azért ha mégsem lennél benne különösebben ügyes, ne bántsd a laptopod!

Kuku Kube Kép forrása: play.google.com

2/5 Kuku Kube

Ha jó a szemed, ez a játék egyszerű lesz, ha viszont rossz, akkor kifejezetten bonyolult.

A Kuku Kube-ban ugyanis az a feladat, hogy ugyanolyan színű, de különböző árnyalatú négyzetek közül válaszd ki azt, ami nem illik a többi közé.

Akkor nem ajánljuk, ha sokat ülsz a gép előtt, mert egy idő után nagyon fog fájni szemed a „zoomolástól”, de ha szeretnéd lemérni, mennyire vagy sasszemű, egy pillanatig se habozz, és kattints ide! Vigyázat, addiktív!

Guitar Geek Kép forrása: http://blog.games.com/

3/5 Guitar Geek

A Guitar Geek a Guitar Hero kicsit lebutított, számítógépre fejlesztett változata – előnye, hogy ha nem látnak rá a monitorodra a munkahelyeden, senkinek sem fog feltűnni, hogy játszol, mert csak négy gombot kell nyomogatni hozzá.

Persze fülhallgató ajánlatos a dologhoz, kivéve, ha otthon tanulás közben kapcsolsz ki „öt percre”, mert akkor mehet teljes hangerőn a dolog!

Pong Kép forrása: gamingcypher.com

4/5 Pong

Biztosan te is léghokiztál már korábban – nos, a Pong ennek az online változata.

Az egész lényege az, hogy két játékos egy golyót lök át a másik térfelére, akinek vissza kell ütnie – a legegyszerűbb, de a legszórakoztatóbb online játék a világon.

Azért érdemes vele vigyázni, mert ez is függőséget okoz, és a „nem igaz, hogy nem sikerül!” felkiáltásokra valószínűleg a főnök is fel fog figyelni, ha munkaidőben játszol! (De persze mi nem csinálunk ilyenet, ugye?)

PANIC Kép forrása: allge.ru

5/5 PANIC

Ezt a fajta játékot mindenki ismeri: a lényeg, hogy a golyóval az összes téglát lelődd a képernyő tetejéről.

Telefonra is rengeteg ehhez hasonló játékot lehet találni, és talán a Candy Crush után ez a második olyan, amihez nem kell olyan erősen koncentrálni, mégis kicsit megmozgatja az agyad.

A BGames oldalon egyébként számos variációban megtalálod a játékot, az előbb említett Ponggal összekötve is – viszont ember legyen a talpán, aki ezt a két játékot képes összekötni, és nem zavarodik bele!