4 jel, hogy az online webáruházban megpróbálnak becsapni téged

Szirák Viki
Írta: ,
4 jel, hogy az online webáruházban megpróbálnak becsapni téged

Kép forrása: unsplash

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a netes vásárlás, hiszen ki sem kell mozdulnod otthonról, miközben szinte bármit megvehetsz, ami éppen eszedbe jut. Azonban egy felmérés szerint egyetlen év alatt 30 százalékkal nőtt az átverős online webáruházak száma is; épp ezért jó, ha felismered a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy az adott oldalon csalás történik, és a pénzedet próbálják meg ellopni, vagy hibás terméket akarnak rád sózni.

Ha az adott weboldalon nem esik szó arról, hogyan küldheted vissza a megvásárolt terméket, amivel nem vagy elégedett, vagy ez a folyamat nagyon körülményes, akkor inkább nem érdemes vásárolnod rajtuk keresztül.

Ugyanis könnyen megeshet, hogy egy ruha sérülten érkezik meg hozzád, és szeretnéd visszakapni a pénzedet, de azáltal, hogy elfogadtad a feltételeket, nem lesz rá lehetőséged egykönnyen.

Az URL-ben nem csak az derülhet ki, hogy hamisított terméket árulnak, de az is sokat számít, hogy a link "HTTPS"-sel kezdődjön.

Nagyon sok átverésre szakosodott, netes webáruházban ugyanis elmarad a végéről az S-betű, és csak szimplán HTTP-vel kezdődik a link.

Az S-betű viszont a "secure", azaz biztonságos szót jelképezi, és azt jelenti, hogy minden kommunikáció a weboldal és a böngésződ között titkosított.

Ilyenkor védi az információidat az oldal, és biztosan nem adja ki harmadik személynek; ez viszont már nem feltétlenül mondható el a HTTP-kezdetű linkkel rendelkező weboldalakról.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!