Magyar Instagram körkép – Ezek voltak idén a legnépszerűbb tartalmak hazánkban

Bodnár Alexa
Írta: ,

Idén második alkalommal készítette el a Crane a Magyar Instagram Körkép kutatást, melyből kiderült, hogy a legaktívabb felhasználói ennek a közösségi média felületnek a 25-34 éves nők, őket pedig a 35-44 éves férfiak követik a megosztás terén. A kutatás szerint a megosztások és a külföldi celebek követőinek száma hasonlóan alakult idén is, mint tavaly, de a hazai sztárok követőinek száma 30%-ról 50%-ra növekedett.

Kiket követünk?

Az Instagram ugyan Amerikából indult, mára meghódította a világot, és a felhasználók számának folyamatos emelkedése főként a nemzetközi növekedésnek köszönhető: a legutóbb csatlakozott 100 millió regisztráló fele Európában vagy Ázsiában él, és a felhasználóknak csupán 25%-a él az Egyesült Államokban. 

A hazai felhasználók legnagyobb arányban, 89,3%-ban még mindig barátaikat, ismerőseiket követik, de a megkérdezettek közel 70%-a követ külföldi, 46,9%-uk pedig hazai sztárokat is, amely eredmény nem annyira meglepő, tekintve, hogy a 25-34 éves nők a legaktívabbak a hazai felhasználók közül. A különböző márkák profiljai is népszerűek a hazai felhasználóknál, majdnem a 47%-uk követ ugyanis ilyen fiókokat is.

Mit nézeget a magyar nő? Kép forrása: bloglovin.com

A hazai Instagram használó nőket leginkább a reklámok, a járművek, a technikával kapcsolatos dolgok és a szelfik idegesítik a képmegosztón, amint az a kutatásból kiderült. Az pedig, hogy milyen képeket, videókat szeretünk nézni mi, nők, az Instagramon, 6 téma köré csoportosul.

A legszeretettebb tartalmak a hazai nők körében a vicces mémek, képek, videók és idézetek, melyeket a 16-19 éves korosztály kedvel a legjobban.

Természetesen a divat is kitüntetett a hazai hölgyek keresései között, és művészi fotókat is legalább annyian nézegetnek, mint márkás cuccokat. A városok, tájak és a természet szintén a hazai instázó hölgyek kedvencei, akár az állatos képek, illetve az elkapott pillanatok és hangulatok, mely a budapesti felhasználók kedvenc csoportja a képek közül.