Ezekről hazudnak a leggyakrabban a közösségi oldalakon – A statisztikák szerint

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ezekről hazudnak a leggyakrabban a közösségi oldalakon – A statisztikák szerint

Kép forrása: trendvixen.tumblr.com

A közösségi oldalakat böngészve biztossá válik, hogy a neten mindenki igyekszik a legjobb oldalát mutatni. Furcsamód az összes ismerősünk csodaszép helyeken kirándul, finomakat esznek, és divatos ruhákban mászkálnak minden nap. Nem is kérdés, hogy a legtöbben nem mondanak igazat online; de vajon miről hazudnak a leginkább az emberek? Egy statisztika alapján fény derült rá!

A fizikum is füllentés tárgya Kép forrása: robhammerphotography.com

Talán meglepően hangzik, de az sem kizárt, hogy valaki egy halálesetről, vagy komolyabb betegségről hazudjon az ismerőseinek.

Sőt, mivel az utóbbi időben egyre többen járnak el edzeni, mindenki igyekszik sokat mozogni, néhányan a saját fizikumukról is hamis képet alakítanak ki a Facebookon.

Például feltöltenek egy fotót a konditeremből, és állítják, hetente legalább háromszor leugranak edzeni, holott akkor jártak ott másodszor. Vagy kitesznek egy képet futás előtt, miközben a valóságban a táv jelentős részében csak sétáltak. Mindezt azért, hogy jobb színben tüntessék fel magukat.

Sok a hamis fénykép Kép forrása: ko-te.com

Talán nem árulunk el túl nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a Facebook egyike azoknak a platformoknak, ahol a legtöbb hazugságot láthatjuk.

Végül is érthető, hiszen ezen a közösségi oldalon található meg a legtöbb ismerősünk, és leginkább előttük szeretnénk azt mutatni, hogy az életünk egyszerűen tökéletes.

A statisztika alapján a leggyakoribb hazugság, amit az emberek állítottak magukról online, az volt, hogy nem saját fotót töltöttek fel.

Akár létrehoztak egy kamu profilt, és a keresőből egyszerűen csak letöltöttek hozzá egy képet, vagy egy tájról készített fotót osztottak meg azzal a szöveggel, hogy milyen csodálatos helyen kirándultak nemrég.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján