Erről hazudnak a leggyakrabban a közösségi oldalakon – A statisztikák szerint

Kerekes Vivien
Írta: ,
Erről hazudnak a leggyakrabban a közösségi oldalakon – A statisztikák szerint

Kép forrása: trendvixen.tumblr.com

A közösségi oldalakat böngészve biztossá válik, hogy a neten mindenki igyekszik a legjobb oldalát mutatni. Furcsamód az összes ismerősünk csodaszép helyeken kirándul, finomakat esznek, és divatos ruhákban mászkálnak minden nap. Nem is kérdés, hogy a legtöbben nem mondanak igazat online; de vajon miről hazudnak a leginkább az emberek? Egy statisztika alapján fény derült rá!

Miért hazudunk online? Kép forrása: 1.6180339887498.com

Az imént felsorolt témák pedig csak néhányak azok közül, amelyekben az emberek többsége legalább egyszer hazudott élete során.

Tedd szívedre a kezed: veled előfordult már, hogy kiposztoltál egy képet egy buliból, vagy egy baráti eseményről, és nem győzted hangoztatni, mennyire szuperül érzed magad, miközben igazából csak arra vágytál, hogy végre hazamehess az ágyikódba?

Néha mindannyian füllentünk egy kicsit, és nehéz őszintén megfogalmazni, mi ennek az oka. Talán így vágyunk több elismerésre, talán igyekszünk tartani az iramot azokkal, akiknek minden fotója, bejegyzése izgalmasabb, mint a való élet. Csak éppenséggel az sosem a való élet.

A valódi mindig többet ér Kép forrása: junebugweddings.com

Sose hagyjuk, hogy a közösségi média alakítsa a véleményünket saját magunkról! Ne próbáljunk meg mindent tökéletesnek mutatni, csak azért, mert mások élete olyannak tűnik.

Hidd el, biztosan nem az.

De néha egyszerűbb kitenni egy fotót arról, ahogy valaki békésen üldögél a Balaton partján, mintsem bevallani, hogy igazából mennyire rosszul érzi magát a nemrégiben lezajlott szakítása miatt.

Egyszerűbb kiposztolni, hogy valaki fitt vacsorát eszik az edzés után, mint azt, hogy előtte pár órával még pizzát rendelt egy étteremből. A színészkedés mindig egyszerűbb, de a szíve mélyén mindenki tudja, hogy a hamis boldogság feleannyit sem ér, mint egy valódi, vidám pillanat. És ezeket sosem fotózzuk le, mert éppen átéljük őket. Csak ez számít!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!