5+1 ismerős, akit azonnal törölj a Facebook-ról

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5+1 ismerős, akit azonnal törölj a Facebook-ról

A közösségi média alighanem a mindennapjaid szerves részét képezi. Ennek megfelelően hajlamos lehetsz elfogadni, hogy ott is találkozhatsz idegesítő emberekkel – éppúgy, mint a való életben. Most emlékeztetünk rá: ne feledd, hogy ez az a hely, ahol tényleg eldöntheted, kinek az ábrázatát és a megnyilvánulásaid „kell” nézned!

Az arc a szociológia szemináriumról

A kreditrendszer csodálatos: lehetővé teszi, hogy egymás mellett üljön a gólya a ráérős nyolcadévessel.

Előfordulhat, hogy minden egyes órán más és más bagázs várt, a „csoport” fogalma pedig társadalomtudományi szempontból is relatívvá vált.

Homályosan dereng, hogy egyszer kölcsönkértél a facebookos ismerősödtől valami jegyzetet, aki utána bejelölt, a visszaigazolást pedig a szívességért cserébe egyértelműnek érezted.

Csakhogy azóta már eltelt néhány év, így igencsak fura látni, hogy az illető éppen hol nyaral vagy eszik. Semmi gond nincs, ha feleslegesnek érzed ezeket az információkat, illetve sem sem szeretnél vele hasonlókat megosztani.

Az önmagát kereső

Az egyik pillanatban egy amszterdami kollégiumból csekkol be, aztán szelfizik egy délkelet-ázsiai hostel vécéjében, de karácsonyra hazamegy Bivalypusztára, ahol a mama várja egy jóféle bejglivel.

Nincs neki se végzettsége, se foglalkozása, se munkahelye.

Néha ókeresztény bölcsességeket posztol, máskor pedig a zen buddhizmus az aktuális kedvence.

Szabadnak tartja magát, de igazából önmaga foglya: fogalma sincs, merre induljon az életben, ezért látszólag mindenfelé igyekszik egyszerre.

Egyszerre irigyled és sajnálod, de gyakorlatilag semmilyen kapcsolatod nincs vele. Ha összefutnátok az utcán, nem is tudnál mit kérdezni tőle. Akkor meg mit keres az ismerőseid között, de tényleg?

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba