Hogy tényleg tanuljon vele! 4 hasznos fejlesztő applikáció gyerekeknek

Bircsár Dóri
Írta: ,
Hogy tényleg tanuljon vele! 4 hasznos fejlesztő applikáció gyerekeknek

A kicsik odavannak a táblagépekért, hiszen a színes-hangos-mozgó alkalmazások szinte az összes érzéket lefoglalják, és sikerélményt is biztosítanak a legkisebb erőfeszítés nélkül. Pont ezért igényelnek nagyobb kontrollt a szülőktől! Ha jól akarsz választani, a Swimburn Egyetem kutatójának, Dr. Kaufmannak a szempontjai iránymutatóak lehetnek. Úgy véli, a gyerekeknek való fejlesztő appoknak négy alapvető tulajdonsággal kell bírniuk: biztosítsanak aktív tanulást, vagyis a válaszadáshoz legyen szükség összetett, konstruktív gondolkodásra. Kössék le a gyerekeket, de ne a feladatot övező körítéssel, hanem magával a feladattal. Legyenek szociális jellegűek, vagyis lehessen őket többen is játszani. Következzen tehát néhány igazán hasznos alkalmazás!

Mesekönyvek – BOOKR Kids Kép forrása: bookrkids.hu

Egy könyvesboltnyi mese gyerekeknek, akik még nem tudnak olvasni, vagy azoknak a lurkóknak, akiknek ez a kedvenc hobbijuk (3-11 éves korig). 

A hangoskönyv-jellegű applikáció már azért is viszi a pálmát, mert olyan nagy színészek tolmácsolásában hallhatjuk a meséket, mint Reviczky Gábor vagy Básti Juli.

Ezen felül a szöveg kijelöléssel követi a hangot, a kicsi tudni fogja, éppen hol tart a történet, és az illusztrációk mozognak, beszélnek, életre kelnek a mese folyamán.

A sztorikhoz interaktív játékok is tartoznak, a könyvtárból pedig igazi klasszikusokkal tölthetjük fel a virtuális könyvespolcot. Benedek Elek, Zelk Zoltán, Gerald Durell – mindenki megtalálja a kedvencét.

Te írod a történetet! – FableScapes 2 Kép forrása: http://blog.appsymap.com/

Nemcsak mások meséit ismerheti meg a kisgyerek, hanem megírhatja a sajátját is!

Ez az applikáció kreativitásra és a fantáziavilág bátor használatára ösztönzi a kicsiket a történetalkotáson keresztül.

A mesék világának számos klasszikus szereplője közül válogathatnak, akiket egyedi tulajdonságokkal, jellemvonásokkal vértezhetnek fel.

Ők választják a helyszínt, a karaktereket, a történéseket, és saját meséjük a szemük előtt valósul meg, ráadásul másoknak is lejátszhatják azt.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!