Hasznos Facebook-praktikák, ha már eleged van a közösségi oldalból

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Néha már kicsit úgy érzed, hogy túl sok(k) volt a Facebookból? A rengeteg felesleges reklámból, unalmas játékokból és még unalmasabb ismerősökből? Akkor itt az ideje, hogy megismerkedj pár hasznos, korlátozó lehetőséggel, ugyanis a törlésen túl is létezik megoldás!

Ideje takarítani

Amikor hazánkban is menthetetlenül beindult a Facebook, a többség minden alig ismert közszereplőt következni kezdett (akár zenei előadóról, akár játékról, akár weboldalról volt szó).

Ennek aztán az lett az eredménye, hogy ellepték az üzenőfalat a kéretlen reklámok, semmitmondó posztok, miközben az ismerősök egyre inkább háttérbe szorultak. Ha veled is ez a helyzet, akkor rá kell szánnod az időt a takarításra.

Amikor felbukkan az üzenőfalon egy számodra immár érdektelen oldal posztja, nyisd le a jobb sarkában található nyilat, majd válaszd a „Kevesebb ilyen bejegyzést szeretnék látni”, illetve a „Nem szeretném látni az oldal bejegyzéseit”. Előbbi esetén nyilván kevesebb posztot látsz majd, utóbbinál pedig a kedvelés megmarad, de a bejegyzéseknek búcsút inthetsz.

Leiratkozás az ismerősökről

Amennyiben egy kedvelt oldaltól szeretnél megszabadulni, úgy nyisd meg annak az adatlapját, majd állj a „Tetszik” gombra – miután lenyitottad, válaszd a „Mégsem tetszik” fület, és már el is távolítottad a kedvelt oldalak közül.

Az ismerősről való leiratkozás menete szintén hasonló.

Nyisd meg az adott személy adatlapját, ahol máris láthatod a „Követed” rubrikát ugyanott, ahol az ismerősnek jelölés funkciót is találod.

Gördítsd le ezt a fület, és már véget is vethetsz a követésnek, nem fogsz tőle több infót látni. Ha egyszerűbb megoldásra vágysz, az adott személyről az üzenőfaladon is leiratkozhatsz.

Kattints bejegyzésének a jobb sarkában található nyílra, majd éppúgy, ahogy az oldalak esetében, válaszd ki a számodra szimpatikus funkciót.