Hagyod lemerülni? 5 telefontöltési tévhit

Sándor Alexandra
Írta: ,
Hagyod lemerülni? 5 telefontöltési tévhit

Ne használd a telefonod, amikor töltődik! Ne hagyd bedugva éjszakára a töltőt! Mindig hagyd teljesen lemerülni! Nos, tegye fel a kezét, aki az iménti tanácsok egyikét sem hallotta még eddig… A Mashable techportál segítségével utánajártunk, mi igaz belőlük, és mit kell tenned az akkumulátor minél optimálisabb élettartamáért.

Tévhit #1: Az utángyártott töltő tönkreteszi az akksit
Noha kétségtelen, hogy többnyire az eredeti, adott márkához és típushoz tartozó töltővel lehet a legjobb teljesítményt elérni, az utángyártottakkal igazából semmi gond nincs. 
 
A hamisítványokat azonban mindenképpen érdemes elkerülnöd, mert tényleg csökkenthetik az akkumulátor élettartamát, sőt szélsőséges esetben akár tűzveszélyesek is lehetnek. Az aranyszabály tehát így hangzik: a gyári a legjobb, az utángyártott is jó, de a hamisítványtól óvakodj!
 
Tévhit #2: Nem szabad használni a mobilt, amíg töltődik

Használd nyugodtan, amire csak akarod. Kivéve, persze, ha hamisítvány a töltő, mert akkor gond lehet belőle – de az előző pontból már úgyis tudod, alapvetően miért célszerű elkerülni ezeket. 

A mítosz hátterében igen ijesztő indok húzódik meg: vannak, akik azt hiszik, hogy a készülék akár fel is robbanhat, vagy megrázhatja a felhasználót. 
 
Momentán ez meg is történt egy Ma Ailun nevű légiutas-kísérővel 2013 júliusában, aki éppen az iPhone 4-esét töltötte – egy olcsó hamisítvány töltővel. Ha olyat használsz, amit a gyártó jóváhagyott, nincs okod aggodalomra!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!