Gyerekkorunk legviccesebb számítógépes játékai – Emlékszel rájuk?

Raczky Júlia
Írta: ,

Néha elmélázol, majd elneveted magad azon, hogy gyerekkorodban milyen játékokkal ütöttél el órákat? Utólag visszanézve eléggé viccesnek tűnhet számos dolog, melyet fiatal éveidben elszántan űztél, a számítógép előtt kockulás pedig minden bizonnyal ezen cselekedetek egyik kimagasló gyöngyszeme. Vegyük is sorra, mik voltak ezek a számítógépes játékok!

Mario Forever Kép forrása: complex.com

A jó öreg, sapkás és kantáros-nadrágos kis Mariónak bizony sok-sok, egyre nehezebb pályán kellett átkelnie, hogy eljusson céljához, melyet sajnos sosem sikerült megtapasztalnom, hogy mi is valójában, mert sosem jutottam el addig.

Egy gnóm kis teremtmény, vagy egy őrjítően mély szakadék ugyanis mindig megakadályozott célom elérésében, cserébe ellenben egyre ingerültebb lettem minden alkalommal.

Vulkánok, felhők, furcsa kertek, gombaként guruló plusz-életek, és sok-sok kitartó próbálkozással teli óra!

Zoo Tycoon Kép forrása: imageevent.com

Ez a stratégiai játék hosszú-hosszú órákat rabolt el mindenki életéből, aki egyszer is kipróbálta.

Cuki állatok, akik a körülményeiknek megfelelően hangulatjelekkel adták tudtunkra, ha valami nem volt ínyükre való, állatkerti dolgozók, és szórakozni vágyó látogatók – volt itt minden!

De amíg kialakítottál egy megfelelő, jól működő állatkertet, ahol minden klappolt (vagyis mindenki boldog volt – az állatok, te, és az ott császkáló, és idegesítően sokat szemetelő vendégek), az bizony hosszú órákba, esetleg egy teljes délutánba került!