Gyerekkorunk legviccesebb számítógépes játékai – Emlékszel rájuk?

Írta: ,

Néha elmélázol, majd elneveted magad azon, hogy gyerekkorodban milyen játékokkal ütöttél el órákat? Utólag visszanézve eléggé viccesnek tűnhet számos dolog, melyet fiatal éveidben elszántan űztél, a számítógép előtt kockulás pedig minden bizonnyal ezen cselekedetek egyik kimagasló gyöngyszeme. Vegyük is sorra, mik voltak ezek a számítógépes játékok!

Mario Forever Kép forrása: complex.com

1/5 Mario Forever

A jó öreg, sapkás és kantáros-nadrágos kis Mariónak bizony sok-sok, egyre nehezebb pályán kellett átkelnie, hogy eljusson céljához, melyet sajnos sosem sikerült megtapasztalnom, hogy mi is valójában, mert sosem jutottam el addig.

Egy gnóm kis teremtmény, vagy egy őrjítően mély szakadék ugyanis mindig megakadályozott célom elérésében, cserébe ellenben egyre ingerültebb lettem minden alkalommal.

Vulkánok, felhők, furcsa kertek, gombaként guruló plusz-életek, és sok-sok kitartó próbálkozással teli óra!

Zoo Tycoon Kép forrása: imageevent.com

2/5 Zoo Tycoon

Ez a stratégiai játék hosszú-hosszú órákat rabolt el mindenki életéből, aki egyszer is kipróbálta.

Cuki állatok, akik a körülményeiknek megfelelően hangulatjelekkel adták tudtunkra, ha valami nem volt ínyükre való, állatkerti dolgozók, és szórakozni vágyó látogatók – volt itt minden!

De amíg kialakítottál egy megfelelő, jól működő állatkertet, ahol minden klappolt (vagyis mindenki boldog volt – az állatok, te, és az ott császkáló, és idegesítően sokat szemetelő vendégek), az bizony hosszú órákba, esetleg egy teljes délutánba került!

Samu az irodaházban Kép forrása: users.atw.hu

3/5 Samu az irodaházban

Ha nem rendelkeztél sok elütni való idővel, vagy éppen csak az általános iskolai informatika órádon ültél, akkor az ideális választás ez a játék volt.

Samunak ugyanis a fűrészével minél több embert át kellett szelnie, hogy végül eljuthasson a Nagy Főnökhöz, hogy aztán őt is jól szétfűrészelje.

A második pályán azt hiszem, Samunak már pisztolya is volt.

Nem kellett túl sok leleményesség ehhez a játékhoz, azonban mégis le tudott kötni ideig-óráig, és mindenki nagyon szerette.

4/5 Aranyásó – Gold Miner

E játék hőse egy megtöpörödött kis aranybányász volt, akinek a célja, hogy a bányából minél több aranyrögöt húzzon föl.

Egy rög, vagy szerencsésebb esetben gyémánt felhúzásához persze különböző nehezítő körülményeken kellett átküzdened magad, vagyis néha utadba állt egy csúnya kő, vagy egy dinamit, ami felrobbantotta a pálya egy részét.

A még bosszantóbb eset az volt, amikor már épp horgodra akadt a szép darab rög, csakhogy kifutottál a rendelkezésre álló időből.

Ezzel a játékkal is egészen hosszú unalmas órákat lehetett elütni, és a végén mindig úgy állt fel az ember, hogy nem értette, hogy repült el ily gyorsan az idő.

The Sims Kép forrása: imgur.com

5/5 The Sims

Itt kiélhetted vágyaidat, és alkothattál egy igazán ötletes karaktert magadnak.

Kiválaszthattad a foglalkozását például, és élhetted az ő életét.

Taníthattad a gyerekeidet, örökbe fogadhattál, és pénzt kereshettél, itt erősen nagy kísértés volt például legyőzni azt, hogy ne használd a csalás-kódot.

Ha pedig már ráuntál emberedre, akkor különböző kreatív módokon szabadulhattál meg tőle, például hagyhattad bent égni egy házban, elvihették az UFO-k, vagy éppen csak elvetted a létrát, amivel kijöhetett volna a medencéből.