Így derítheted ki, ha egy ismerősöd letiltott a Facebookon

Írta: ,

Bárkivel megeshet, hogy csúnyán összeveszik egy régi ismerősével, vagy addig fajul el egy szakítás, míg a felek már szóba sem hajlandóak állni egymással. Ez pedig a közösségi oldalakon is meglátszik, egyesek ugyanis olyannyira megharagszanak egy ismerősükre, hogy rögtön blokkolják is a profilját a Facebookon. Lássuk, miből jöhetsz rá, hogy nálad is hasonló történt!

Amikor két ember csúnyán összekap, és többé beszélni sem akarnak egymással, általában ezzel kapcsolatos eltökéltségüket a Facebookon is szeretik kimutatni. Míg egyesek beérik azzal, hogy letiltanak a cseten (ilyenkor hiába akarsz üzenetet írni nekik, felugrik egy figyelmeztetés, hogy nem lehetséges, noha látod a profilját és a korábbi beszélgetéseket is), addig mások extrémebb vizekre eveznek, és rögtön le is tiltanak a közösségi oldalon. Ha nem vagy biztos abban, hogy valaki törölte magát, vagy konkrétan csak téged zárt ki az életéből, néhány módszerrel kiderítheted!

Fusd át ezeket a lehetőségeket:

Ha a keresőbe írva nem találod meg a profilját, az első, és egyben legegyszerűbb módszer, ha az ismerősi listádhoz folyamodsz. Menj rá annak a profiljára, akiről tudod, hogy neten barátja volt az adott személynek, és ellenőrizd az ismerőseit. Ha itt sem látod a profilt, két opció maradt: az egyik, hogy letörölte az egész profilját, a másik, hogy letiltott téged. Erről pedig egy nagyon klassz módszerrel meg is bizonyosodhatsz!

Menj bele a levelezéseidbe, és keresd vissza az üzeneteket, amiket korábban váltottatok egymással a Facebookon. Ha a neve helyett azt látod, hogy "Facebook-felhasználó" vagy "Facebook User", mindez pedig dőlt feketével ki van emelve, megnyugodhatsz, mert az adott személy nem tiltott le téged; egyszerűen csak elege lett a közösségi oldalból, és törölte a profilját.

Ha viszont gond nélkül látod a nevét az üzenetben, de nem tudsz rákattintani, ráadásul nincs dőlt feketével kiemelve, az arra utal, hogy nem törölte magát, hanem szimplán csak téged tiltott le.

Ha viszont sosem beszélgettetek a Facebookon, vagy esetleg hirtelen felindulásból törölted a közös leveleket, van még egy biztos módszer, ami segíthet megállapítani, hogy letiltottak-e az oldalon vagy sem. Amennyiben tett már közzé az adott személy képet, videót, vagy bármiféle bejegyzést a te üzenőfaladon, keresd őket vissza. Ha blokkolt téged, magát a bejegyzést látni fogod a faladon, ám a nevére egyáltalán nem tudsz rámenni, és a profilképét sem fogod tudni megnézni (úgy látod majd, mintha nem lenne képe fent az oldalon). Ezek együttesen egyértelműen arra utalnak, hogy letiltott téged a Facebookon! Ha viszont a bejegyzéseket nem találod, valószínűbb, hogy saját magát törölte az oldalról.

Mit tegyél, ha te akarnád letiltani őt?

Tegyük fel, hogy te vagy hasonló helyzetben, és szeretnéd, hogy valaki ne lássa a posztjaidat és fotóidat, de közben mégsem akarod, hogy ezt megtudja. Ilyen esetekben is van megoldás! Ha nem szeretnéd kitörölni az ismerőseid közül, a legjobb megoldás, ha véghez viszel néhány biztonsági beállítást a profilodban. Amikor kiteszel egy posztot, mindig be tudod állítani a láthatóságát; ha egyetlen személy elől akarod elrejteni, menj rá erre a funkcióra, majd állítsd be az "ismerősök, kivéve..." részen az adott személy nevét. Így nem fogja látni a bejegyzéseidet, de erről semmit sem fog sejteni!