Erre vártunk mind: már randizini is lehet PokeGo-zás közben!

Zabolai Margit
Írta: ,

Szerezd meg hát mind! De mit ér minden Pokemon, ha szerelem nincsen? A civilizált világot kisebb fajta őrületbe kergető PokeGo újabb funkcióval egészült ki egy társalkalmazásnak köszönhetően, és most már a Nagy Őt is elkaphatod vele.

Közös vadászat

A Project Fixup nevű ismerkedős website készítői fejlesztették ki a PokeDates nevű alkalmazást azoknak, akik a Pokemon vadászat megszállottjai lettek az elmúlt hetekben – azaz, úgy tűnik, a célcsoport az emberiség nagyobbik fele.

Az alkalmazás nincs túlgondolva, de éppen elég ahhoz, hogy működjön: csak néhány kérdést kell megválaszolnod arról, milyennek képzeled a társadat, majd be kell jelölnöd, mikor érsz rá Pokemonokat üldözni. Az alkalmazás ezután feldobja a potenciális partnereket, akik megfelelnek a preferenciáidnak, a közeledben vannak, és hasonló időpontokban szeretnének képzeletbeli lények után bolyongani a környéken. Ha a szimpátia kölcsönös, már indulhatsz is közös vadászatra új Poketársaddal, mert mi is lehetne ennél romantikusabb az első randin, ugyebár.

A PokeDates kiagyalói szerint egyébként a PokeGo a 21. század legnagyobb találmánya, mert miközben versenyzésre épít, az együttműködés előnyére is felhívja a figyelmet, így a játék lerombolja a szociális korlátokat, kivezeti a gémereket a szabadba, és – szerintünk – egyik pillanatról a másikra találhatsz új barátokat kb. minden egyes bokorban, miközben Pokemonok után kutakodsz.