Elképesztő dolgokra használhatod a mobilod kameráját

Zabolai Margit
Írta: ,
Elképesztő dolgokra használhatod a mobilod kameráját

Téged is az őrületbe kergetnek az önmagukat tükörből fotózó tinik, akik elárasztják a Facebookot a saját portréikkal? Vagy éppen te is azok táborába tartozol, akik szívesen készítenek magukról fényképeket akár naponta ötször is? Akárhogy is, az biztos, hogy a telefonod kameráját ennél többre is használhatod. Ha már úgyis mindig a zsebedben van az okos kis ketyere, érdemes néhány praktikus dologra is felhasználni a szerkezetet.

Mielőtt kölcsönadsz

Veled is előfordult már, hogy a kedvenc könyvedet vagy DVD-det kölcsönadtad valakinek, de néhány hét múlva elfelejtetted, ki is volt az, és a kedvenc tárgyad soha többé nem került vissza hozzád, mert nem tudtad, kitől is kellene számon kérned?

Legközelebb, mielőtt kölcsönadsz valamit, készíts egy fényképet a barátodról, amint az adott tárgyat tartja a kezében. Így mindig tudni fogod, melyik holmid éppen kinél van, ha pedig visszajutott hozzád a dolog, törölheted a képet.

Térkép

Ha új helyre igyekszel, nem árt indulás előtt egy fényképet készíteni a környék térképéről, vagy screenshot-ot a Google Mapsről, különösen, ha nem szeretnél mobil internetet használni, vagy attól tartasz, hogy nem lesz térerő a környéken.

A fényképet bármikor előkeresheted, és így tudni fogod, hogyan találsz legkönnyebben a célodhoz.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba