A legjobb alváskövető appok – Derítsd ki, mitől vagy fáradt!

Nagy Niki
Írta: ,

Szakemberek szerint az egészségkövető technológiáké a jövő – ezt nem is nehéz elhinni, ha belegondolunk, mennyi új kütyü van a piacon, ami arra jó, hogy saját magunk tudjuk monitorozni az egészségünket. A teljes élet egyik legfőbb alapja a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, és már ezt is tudod követni különböző applikációk segítségével – itt vannak a legjobbak!

Az okoskarkötők appjai

Ha van okoskarkötőd, már szinte garantálható, hogy tudja követni a pulzusodat és az alvásodat is – ez sokkal megbízhatóbb, mint bármilyen más applikáció. Minden márkának van saját programja, van, amelyik többet, van, amelyik kevesebbet tud – én a Huawei és a Xiaomi appjait próbáltam, és mindegyik képes alvásminőséget és alvási időtartamot is figyelni, aztán statisztikákat csinálni belőle. Persze ez soha nem fogja lekövetni százszázalékosan az alvásodat, de nagyon jó körülbelüli adatokat ad arról, vajon miért lehetsz fáradt reggelente, vagy hogy hogyan alakul a pihenésed egy-két hónap alatt.

Sleep Cycle

Kép forrása: diego_cervo/Depositphotos.com

Mielőtt befutottak volna az okoskarkötők, a Sleep Cycle volt az alváskövető appok királya. Ez a program az alapján mondja meg, mennyit és hogyan alszol, hogy mennyit mocorogsz pihenés közben. Ráadásul képes különböző statisztikákat is készíteni, ezzel információkat ad arról, hogy összességében milyen az alvásminőséged.

Az egyik legkomolyabb alváskövető applikáció, ráadásul folyamatosan fejlesztik – most már a horkolást is felismeri, és ezt is beleépíti a statisztikáiba.