A tolvajok és hackerek is okosodnak, nemcsak a készülékeink! Így védd az okos eszközeidet

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ma már sokak számára nem csak egy kikapcsolódási eszköz a tablet vagy az okos telefon, hanem az egyik legfőbb kommunikációs csatorna is egyben, és akár elengedhetetlen eszköze a munkának. Ahogy a laptopot, számítógépet is el tudjuk látni védelemmel, úgy ez az okos eszközeink számára is elengedhetetlen, hogy biztonságosan tudjuk őket használni. Adunk pár tippet, hogyan biztosíthatod be az okos eszközeid védelmét!

Jelszó/ujjlenyomat Kép forrása: instructables.com

Elég bagatel tippnek tűnik, de a legalapvetőbb védelem, amelyet okos eszközeidnél tudsz használni egy jelszó, jelkód vagy akár az ujjlenyomatolvasós zárolás.

Ahhoz, hogy az eszközödet, főként pedig a rajta található információt, képeket, dokumentumokat védeni tudd, mindenképpen válassz egy jelszót a képernyőzárhoz, és ha van rá mód, akkor a fontosabb dolgokat tartalmazó mappáidhoz is, hogy ne kerülhessenek ezek a fájlok illetéktelenek kezére.

Vírus-védelem Kép forrása: apk1pro.blogspot.com

Akár a személyi számitógépeket, úgy az okos eszközeidet is megtámadhatják vírusok, hiszen manapság egyre több ilyen kártékony programot írnak, és a megfelelő védelem híján akár adathalászok is betörhetnek az eszközeidre.

A legtöbb nagy vírusírtót, tűzfalat gyártó cég fejlesztette le ezeket a szoftvereket mobil eszközökre is, amelyek minden operációs rendszerrel kompatibilisek.

Akkor jársz a legjobban, ha ugyanazt használod, mint a számítógépeden, hiszen azt legalább már ismered is.