A statisztikák szerint ezekről hazudnak a leggyakrabban a közösségi oldalakon

Írta: ,

A közösségi oldalakat böngészve biztossá válik, hogy a neten mindenki igyekszik a legjobb oldalát mutatni. Furcsamód az összes ismerősünk csodaszép helyeken kirándul, finomakat esznek, és divatos ruhákban mászkálnak minden nap. Nem is kérdés, hogy a legtöbben nem mondanak igazat online; de vajon miről hazudnak a leginkább az emberek? Egy statisztika alapján fény derült rá!

Sok a hamis fénykép Kép forrása: ko-te.com

1/5 Sok a hamis fénykép

Talán nem árulunk el túl nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a Facebook egyike azoknak a platformoknak, ahol a legtöbb hazugságot láthatjuk.

Végül is érthető, hiszen ezen a közösségi oldalon található meg a legtöbb ismerősünk, és leginkább előttük szeretnénk azt mutatni, hogy az életünk egyszerűen tökéletes.

A statisztika alapján a leggyakoribb hazugság, amit az emberek állítottak magukról online, az volt, hogy nem saját fotót töltöttek fel.

Akár létrehoztak egy kamu profilt, és a keresőből egyszerűen csak letöltöttek hozzá egy képet, vagy egy tájról készített fotót osztottak meg azzal a szöveggel, hogy milyen csodálatos helyen kirándultak nemrég.

A tárgyak és a kapcsolat is gyakori téma Kép forrása: luvrumcake.tumblr.com

2/5 A tárgyak és a kapcsolat is gyakori téma

A második leggyakoribb dolog, amiről az emberek hazudnak a neten, az valamilyen tárgy birtoklásában merült ki.

Például azt füllentették a Facebookon, hogy vettek egy kocsit, és mindezt olyan fotóval támasztották alá, amit egy másik fórumon találtak eredetileg.

Ezt szorosan követte a párkapcsolati élet; sokan füllentik például azt, hogy kapcsolatban vannak, miközben épp egyedülállók.

De ez sajnos fordítva is megtörténik, hiszen egyesek lerejtik az állapotukat, hogy amikor ismeretlenekkel beszélgetnek online, ne derüjön fény arra, hogy valójában párkapcsolatban élnek.

A fizikum is füllentés tárgya Kép forrása: robhammerphotography.com

3/5 A fizikum is füllentés tárgya

Talán meglepően hangzik, de az sem kizárt, hogy valaki egy halálesetről, vagy komolyabb betegségről hazudjon az ismerőseinek.

Sőt, mivel az utóbbi időben egyre többen járnak el edzeni, mindenki igyekszik sokat mozogni, néhányan a saját fizikumukról is hamis képet alakítanak ki a Facebookon.

Például feltöltenek egy fotót a konditeremből, és állítják, hetente legalább háromszor leugranak edzeni, holott akkor jártak ott másodszor. Vagy kitesznek egy képet futás előtt, miközben a valóságban a táv jelentős részében csak sétáltak. Mindezt azért, hogy jobb színben tüntessék fel magukat.

Miért hazudunk online? Kép forrása: 1.6180339887498.com

4/5 Miért hazudunk online?

Az imént felsorolt témák pedig csak néhányak azok közül, amelyekben az emberek többsége legalább egyszer hazudott élete során.

Tedd szívedre a kezed: veled előfordult már, hogy kiposztoltál egy képet egy buliból, vagy egy baráti eseményről, és nem győzted hangoztatni, mennyire szuperül érzed magad, miközben igazából csak arra vágytál, hogy végre hazamehess az ágyikódba?

Néha mindannyian füllentünk egy kicsit, és nehéz őszintén megfogalmazni, mi ennek az oka. Talán így vágyunk több elismerésre, talán igyekszünk tartani az iramot azokkal, akiknek minden fotója, bejegyzése izgalmasabb, mint a való élet. Csak éppenséggel az sosem a való élet.

A valódi mindig többet ér Kép forrása: junebugweddings.com

5/5 A valódi mindig többet ér

Sose hagyjuk, hogy a közösségi média alakítsa a véleményünket saját magunkról! Ne próbáljunk meg mindent tökéletesnek mutatni, csak azért, mert mások élete olyannak tűnik. Hidd el, biztosan nem az.

De néha egyszerűbb kitenni egy fotót arról, ahogy valaki békésen üldögél a Balaton partján, mintsem bevallani, hogy igazából mennyire rosszul érzi magát a nemrégiben lezajlott szakítása miatt.

Egyszerűbb kiposztolni, hogy valaki fitt vacsorát eszik az edzés után, mint azt, hogy előtte pár órával még pizzát rendelt egy étteremből. A színészkedés mindig egyszerűbb, de a szíve mélyén mindenki tudja, hogy a hamis boldogság feleannyit sem ér, mint egy valódi, vidám pillanat. És ezeket sosem fotózzuk le, mert éppen átéljük őket. Csak ez számít!