A statisztikák szerint ezekről hazudnak a leggyakrabban a közösségi oldalakon

Kerekes Vivien
Írta: ,

A közösségi oldalakat böngészve biztossá válik, hogy a neten mindenki igyekszik a legjobb oldalát mutatni. Furcsamód az összes ismerősünk csodaszép helyeken kirándul, finomakat esznek, és divatos ruhákban mászkálnak minden nap. Nem is kérdés, hogy a legtöbben nem mondanak igazat online; de vajon miről hazudnak a leginkább az emberek? Egy statisztika alapján fény derült rá!

Sok a hamis fénykép Kép forrása: ko-te.com

Talán nem árulunk el túl nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a Facebook egyike azoknak a platformoknak, ahol a legtöbb hazugságot láthatjuk.

Végül is érthető, hiszen ezen a közösségi oldalon található meg a legtöbb ismerősünk, és leginkább előttük szeretnénk azt mutatni, hogy az életünk egyszerűen tökéletes.

A statisztika alapján a leggyakoribb hazugság, amit az emberek állítottak magukról online, az volt, hogy nem saját fotót töltöttek fel.

Akár létrehoztak egy kamu profilt, és a keresőből egyszerűen csak letöltöttek hozzá egy képet, vagy egy tájról készített fotót osztottak meg azzal a szöveggel, hogy milyen csodálatos helyen kirándultak nemrég.

A tárgyak és a kapcsolat is gyakori téma Kép forrása: luvrumcake.tumblr.com

A második leggyakoribb dolog, amiről az emberek hazudnak a neten, az valamilyen tárgy birtoklásában merült ki.

Például azt füllentették a Facebookon, hogy vettek egy kocsit, és mindezt olyan fotóval támasztották alá, amit egy másik fórumon találtak eredetileg.

Ezt szorosan követte a párkapcsolati élet; sokan füllentik például azt, hogy kapcsolatban vannak, miközben épp egyedülállók.

De ez sajnos fordítva is megtörténik, hiszen egyesek lerejtik az állapotukat, hogy amikor ismeretlenekkel beszélgetnek online, ne derüjön fény arra, hogy valójában párkapcsolatban élnek.