6 Instagram-trükk, amit ismerned kell

Írta: ,

Az utóbbi években az Instagram szép lassan meghódította az online világot; olyannyira, hogy tavaly a 18 és 29 év közötti regisztrált felhasználóknak több, mint fele minden nap használta azt. Ha már neked is van profilod, esetleg mostanában tervezel létrehozni egyet, az alábbi trükköket feltétlenül olvasd el, a későbbiekben ugyanis biztosan hasznosítani tudod őket!

Kérj értesítést, amikor a legjobb barátaid posztolnak

1/6 Kérj értesítést, amikor a legjobb barátaid posztolnak

Nem szeretnél lemaradni a barátaid nyaralós, kirándulós fotóiról?

Szerencsére az appon lehetőséged van beállítani, hogy amikor bizonyos személyek kitesznek egy képet, te rögtön értesülj erről.

Egyszerűen csak annyi a dolgod, hogy kiválasztasz egy barátot, és rákattintasz valamelyik posztjára: ezután klikkelj a "..." jelre, és válaszd a felugró menüben a "Turn on Post Notifications" opciót!

Nézd végig, miket lájkoltál eddig

2/6 Nézd végig, miket lájkoltál eddig

Múlthéten láttál egy vicces képet, nyomtál is rá egy szívecskét, de most sehogy sem tudod visszakeresni?

Az Instagramon lehetőséged van arra, hogy utólag megnézd, milyen fotóknál kattintottál a lájk gombra.

Menj a saját profilodra, majd a beállítások gombra (iOS-en ez egy fogaskerék jel lesz), és a lap alján kattints a "Posts you've liked" opcióra.

Itt megjelenik minden, ami korábban elnyerte a tetszésedet!

Nézd végig mások fotóit anélkül, hogy véletlenül lájkolnád őket

3/6 Nézd végig mások fotóit anélkül, hogy véletlenül lájkolnád őket

Ugye milyen kellemetlen, amikor titokban szeretnéd végignézni az exed, vagy az új randipartnered fotóit, és egy rossz mozdulatnak köszönhetően lájkolod az egyik legrégebbi képét? Mostantól nem kell ettől tartanod!

Először is, menj rá a kiválasztott személy profiljára, majd görgess le egy darabig az adatlapján. Ezek után állítsd át a telefonodat repülőgép módra; így a betöltött képeket végig tudod nézni anélkül, hogy lájkot nyomnál.

Használd az Instát képszerkesztőnek (posztolás nélkül)

4/6 Használd az Instát képszerkesztőnek (posztolás nélkül)

Szereted az app filtereit és szerkesztő opcióit használni, de nem feltétlenül akarsz posztolni?

Először is állítsd be a profilodban, hogy automatikusan elmentse a telefonodra a képeket (ezt a beállítások menüpont közepénél találod meg).

Ezek után válts repülőgép módra, majd csináld azt, amit egyébként szoktál fotófeltöltés előtt.

Válaszd ki a képet, szerkeszd meg, majd töltsd fel – a repülő mód miatt hibaüzenetet kapsz majd, a képed nem kerül ki, de a telefonodra le lesz mentve.

Töröld az előzményeket

5/6 Töröld az előzményeket

Van az a szituáció, amikor titokban rákeresel valakinek a profiljára, majd ott marad a neve az előzményekben, akárhányszor rákattintasz a kereső sávra.

Persze valószínűleg te sem szeretnéd, hogy ez bárki előtt kiderüljön, így legközelebb ilyenkor egyszerűen csak töröld a keresési előzményeket!

Kattints a profilodon belül a Beállítások menüpontra, menj alulra, és válaszd a "Clear Search History" opciót!

Engedélyezd, mielőtt képet tesznek fel rólad

6/6 Engedélyezd, mielőtt képet tesznek fel rólad

Ki nem állhatod, amikor a barátaid olyan képet töltenek fel rólad, ami nem tetszik? Akárcsak a Facebookon, úgy Instán is beállíthatod, hogy mielőtt megjelölnének egy fotón, engedélyezned kell, hogy nálad is megjelenhessen.

Ismételten irány a profilod, majd kattints arra a fülre, ahol a barátaid által feltöltött fotók szerepelnek rólad. A "…" jelre klikkelve válaszd a "Tagging Options" opciót, majd az "Add manually" lehetőséget; így neked kell elfogadnod a megjelöléseket, és nem kerülnek fel automatikusan.