6 dolog, amit soha ne csinálj a Facebookon – Ha nem akarod, hogy töröljenek

Balatoni Dóra
Írta: ,

A facebookozásnak is vannak íratlan szabályai, amelyekkel sokan nincsenek tisztában. Lehet, hogy te magad is elkövetsz a közösségi oldalon olyan dolgokat, amelyekért az ismerőseid letiltanak? Ha nem szeretnéd, hogy törlés legyen a vége, olvasd el cikkünket, amelyben felsoroljuk, mit ne csinálj soha a Facebookon!

„Kovács Hajni Cicuka”, „Superman Dávid” vagy „Vivi Sütike”. Valld be, téged is idegesítenek azok az emberek, akik nem a valódi nevükkel vannak fent a Facebookon!

Lehet, hogy egy ideig viccesnek tűnhet, hogy kiírd azt a nevet, ahogyan a barátaid többsége vagy a kedvesed hív, vagy ha esetleg felvennéd a kedvenc hírességed vezetéknevét, mégse tedd!

Mások nem biztos, hogy érteni és értékelni fogják, ráadásul hidd el, a munkaadók szemében is rossz színben tűnhetsz fel, ha éppen munkát keresel és valamelyik HR-es rád keres a Facebookon…

Ne tegyél fel olyan kérdéseket, amire a Google is megadja a választ Kép forrása: zappos.com

„Tudja valaki, mikor zár a szomszédos pláza?”, „Meddig kell megcsinálni az adóbevallást?” - ezek mind-mind olyan kérdések, amelyekre a Google-ben is megtalálod a választ, épp ezért nem érdemes kiírnod a Facebookra.

Lehet, hogy akadnak segítőkész ismerőseid, de néhánynak biztosan felszalad a szemöldöke, ha meglátja, hogy ilyeneket kérdezgetsz a közösségi oldalon.

Ha nincs kedved a Google-ben keresgélni, írj privát üzenetet egy olyan barátodnak, aki tudhatja ezekre a választ.