5 trükk, amivel felpörgetheted az Insta storyjaidat

Írta: ,

Bár az Insta Stories funkciója már jó ideje élesedett, Te mégis még csak most barátkozol vele? Akkor mit szólnál hozzá, ha mutatnánk neked néhány trükköt és praktikát, amivel még inkább felturbóhatód a storyjaidat? Ugyanis tudnod kell, hogy a stories funkció sokkal több mindenre alkalmas, mint amit első ránézésre gondolsz, ami pedig a legjobb az egészben, hogy segítségével további követőkre is szert tehetsz, mindezt pedig csak néhány kattintás segítségével. Na, mit mondasz? Érdekelnek a praktikák? Máris mutatjuk!

Új színben Kép forrása: sugarandcloth.com

1/5 Új színben

Ha akarod, akkor akár az egész hátteredet átfestheted egy teljesen más színre, ráadásul az apró ecsettel sem kell már többet bajlódnod.

Ahhoz, hogy új színben láthasd a háttered nem kell mást tenned, mint rákattintanod az ecsetre, kiválasztanod az színt, amit alkalmazni szeretnél, majd ez követően három másodpercig lenyomva kell tartanod és már kész is!

Az egész képernyőd az általad választott új színben tündököl majd.

Ugye milyen nagyszerű?

 

Egy jó keret Kép forrása: refinery29.com

2/5 Egy jó keret

Ha nem szeretnéd, hogy a feltöltött fotó elvesszen az Insta storyk sűrűjében, akkor érdemes lehet valamilyen extrával, ez esetben egy jól megválasztott kerettel feldobnod azt. Ha ugyanis még inkább szeretnéd kiemelni a mondanivalódat, akkor egy színes szövegdoboz alkalmazása remek választásnak bizonyulhat.

Hogy ehhez mit kell tenned? Először is kattints az „Aa” gomba, majd válassz ki egy neked tetsző színt, ezután pedig írd meg a szöveget. Ha ezzel megvagy válaszd az „A” jelet és döntsd el, hogy melyik legyen a második árnyalat, amit használni fogsz.

Végül tartsd lenyomva az „A” gombot egészen addig, amíg meg nem találod a számodra legjobban tetsző szövegdobozd.

 

3D-s történet Kép forrása: sugarandcloth.com

3/5 3D-s történet

Ha már unod a sima feliratokat, amiket a képekre írogatsz, akkor az árnyékolt írást éppen neked találták ki, hiszen ezzel a technikával a szöveg kvázi kiugrik majd a képernyőről.

Kattints az „Aa” jelre és válaszd ki a szöveget háttérszínét, ezután pedig gépeld be a szöveget, amit szeretnél viszontlátni. Ezután ismét bökj az „Aa’ jelre és válaszd ki a színt, ami a szöveg előtt fog szerepelni.

Fontos, hogy mindkettő azonos méretű legyen, mert csak úgy lesz igazán látványos, illetve lényeges, hogy helyezd őket egymásra, maximum kicsit csúsztatva és tádám, már kész is vagy!

 

Titkos üzenet Kép forrása: later.com

4/5 Titkos üzenet

Régi vágyad, hogy kitegyél magadról egy kicsit bevállalósabb képet, de nem szeretnéd, ha például a főnököd ráakadna? Ezt teljesen megértjük, éppen ezért van számodra egy szuper hírünk: néhány kattintással könnyűszerrel elrejtheted a fotót bárki elől, így biztos, hogy senki olyanhoz nem jut el a tartalom, akihez te nem szeretnéd.

Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy rámész a beállításokra a profilodon belül, ezután pedig kiválasztod a Story settings funkciót.

Itt kattints a Hide story from feliratra, ahol megadhatod azok nevét, akikkel a jövőben nem szeretnéd megosztani a storyjaidat.

Betűtípus formázása Kép forrása: dailymail.co.uk

5/5 Betűtípus formázása

Néhány héttel ezelőtt szinte bombaként robbant a hír, ami az új betűtípusokat érinti.

Az új typok közt bátran csemegézhetsz, ugyanis több variációval is készült neked az Insta.

Alapesetben a Modern feliratú sávra kattintva tudsz váltogatni és mazsolázni, hidd el megéri, ráadásul a színeket ugyanúgy te határozhatod majd meg.