5 súlyos közösségi média hiba, mellyel árthatsz a kapcsolataidnak

Póta Szilvia
Írta: ,

A közösségi média nem csak a munkánkra, a mindennapi életünkre, és szokásainkra volt hatással, de a kapcsolatainkat is megváltoztatta. De mint mindennek, úgy ennek is megvannak az előnyei, és a hátrányai.

A Facebook, az Instagram, és a Twitter nagyszerű eszközt jelentenek arra, hogy összehozzuk az embereket, ugyanakkor el is választhatnak minket, amennyiben nem tartjuk be a digitális etikett íratlan szabályait. Ha szeretnéd megőrizni a jó viszonyt ismerőseiddel, érdemes megfogadnod a most következő tanácsokat!

Mindig kérj engedélyt a fotókhoz

Bizonyos emberek különösen érzékenynek mutatkoznak, ha róluk készült fotókról van szó, ezért mindig kérj inkább engedélyt az ismerőseidtől, mielőtt felöltesz róluk egy képet a Facebookra, főleg, ha még be is taggeled az illetőt!

Nem vagyunk egyformák. Talán te magad nem tartod nagy dolognak, ha valaki megoszt veled kapcsolatban egy előnytelen fotót az interneten, elképzelhető azonban, hogy a másik számára kellemetlenséget okozol ezzel, és akaratod ellenére is megsérted őt.

Manapság nem csak a barátaink és a családtagjaink látják azt, ami megjelenik az üzenőfalunkon, de a kollégáink és főnökeink is szemtanúi lehetnek a bejegyzéseknek, éppen ezért nem mindegy milyen képet közvetítünk magunkról ezeken az oldalakon!

Sose posztolj dühösen

Sose posztolj, vagy küldj üzeneteket a közösségi média oldalakon, ha éppen dühös vagy, mert egy ingerült bejegyzés később könnyen visszafelé sülhet el! Ha veszekedtél valakivel, vagy rossz napod van, várj, amíg lehiggadsz, és csak ezután írj le bármit is!

Bár a Facebookot, az Instagramot, és a Twittert a legtöbben azért használják, hogy megosszák érzéseiket, illetve különféle élményeiket a barátaikkal, semmi szükség arra, hogy minden ismerősöd előtt kiteregesd a szennyest! Egyrészt egy dühös bejegyzés kellemetlen képet festhet rólad, másrészt a legtöbb „Facebook barátnak” semmi köze ahhoz, hogy milyen munkahelyi vagy magánéleti válságon mész keresztül!

Természetesen nincs azzal semmi baj, ha kiírod magadból, ha éppen bánt valami, de mindig ügyelj arra, hogy megfelelő stílusban fogalmazd meg a gondolataidat!