5 magyar app, ami megkönnyíti az életünket (X)

Írta: ,

Ha már ott a kezedben az az okostelefon, akkor miért ne hagynád, hogy megkönnyítse az életedet? Az alábbi appoknak érdemes helyet csinálni, mert sok időt és energiát fognak megspórolni neked!

NetPincér

1/5 NetPincér

A házhoz szállított kaja jó, ha pedig gyorsan és kényelmesen jön, az még jobb.

A NetPincér alkalmazásával nem kell ezer helyre beregisztrálnod, észben tartanod a jelszavakat, mert rengeteg éttermet találsz egyetlen helyen, ráadásul az újonnan nyíló helyekről is gyorsabban fogsz hallani.

Ha szeretnéd, biztonságosan tárolhatod a bankkártyád adatait, és a kedvenc helyeidet is elmentheted.

Azt is tudja az oldal, hogy mit rendeltél utoljára, így a kedvenc pizzádat tényleg szó szerint két kattintással újrarendelheted, ami még egy extra zűrös hétfőn, vagy kivételesen lusta vasárnapon is belefér.

Tep

2/5 Tep

A díjnyertes magyar alkalmazás kiváló segítséged lehet, ha szeretnél végre elkezdeni sportolni, de híján vagy a motivációnak.

Az alapgondolat pofonegyszerű: egy helyes kis zsiráfot kell életben tartanod, akárcsak anno a tamagocsit, vagy napjainkban a sok hasonló játék egyik figuráját.

A zsiráf életben maradásához szükséges élelmiszert azonban itt nem a telefon nyomkodásával, vagy arany tallérokkal szerezheted meg, hanem például kocogással.

Ha teljesítetted a kijelölt feladatot, a zsiráfnak is lesz mit enni adni, ő életben marad, te pedig fittebb leszel. Ráadásul a grafika is szuper cuki.

Laborom

3/5 Laborom

Amíg nem kell állandóan orvoshoz járni, eszünkbe sem jut, hogy hol tároljuk a leleteinket.

Azok viszont akik például egy betegség, vagy akár egy élethelyzet (például várandósság) idején rendszeresen járnak szűrővizsgálatokra, azoknak jól jöhet a Laborom nevű alkalmazás.

Ez az app nem csak tárolja az egészségügyi adataidat, de például grafikusan is meg tudja mutatni a különböző eredményeket, és arra is emlékeztet, hogy vedd be a gyógyszeredet.

A dokumentáció akkor is segít, ha például egy betegség után a regenerálódásodat szeretnéd nyomon követni.

Holabusz

4/5 Holabusz

Budapest mellett Szegeden, Miskolcon, Debrecenben és Pécsen is azonnal láthatod, hogy pontosan hol jár, és mikor ér a megállóba a busz, villamos, troli vagy villamos, amire éppen várakozol.

Ennyit tud, de ezzel is imádjuk ezt az alkalmazást, amiben persze a személyes preferenciákat lehet állítgatni – például, hogy milyen megállókat, milyen járatokat lássunk.

Ha csak 5 perccel kell kevesebbet várakoznod emiatt a megállóba, vagy nem megy el többé éppen az orrod elől a troli, akkor már már megérte, hogy a telefonodon van ez az app.

Google Photos

5/5 Google Photos

Számolni sem tudjuk, hány képet készítünk egy nap, de hol tároljuk aztán a hatalmas felbontású fotókat?

A Google szerencsére megoldotta a kérdést, mert az app segítségével végtelen tárhelyet tett elérhetővé.

Ráadásul nincs is semmi dolgod, csak a beállításokat elvégezni, ez után az app már megnyitás után, magától elvégzi a többit, például a fényképeidet kisebb méretben menti el a telefonodra, és az eredeti méretben tölti fel egy felhőbe.