5 állítás, amit te is elhittél eddig a telefonodról és a számítógépedről – Pedig kicsit sem igazak!

Szirák Viki
Írta: ,
5 állítás, amit te is elhittél eddig a telefonodról és a számítógépedről – Pedig kicsit sem igazak!

Kép forrása: unsplash

Mióta a technológia elképesztő sebességgel fejlődik, nehéz tartani az iramot, és mindig mindennel pontosan képben lenni. Ezért az elmúlt években már számtalan olyan tévhit terjedt el szerte a világon a számítógépekkel és telefonokkal kapcsolatban, amelyek valójában nem felelnek meg a valóságnak. Tényleg veszélyes töltőn hagyni a mobilt egész éjszakára? Komolyan a megapixelen múlik, mennyire csinál szép képet? Most eláruljuk, mi az igazság!

Tévhit: Minél több megapixeles a telefon kamerája, annál jobb képeket csinál Kép forrása: unsplash

Ne dőlj be ennek az állításnak, hiszen valójában nem a megapixel az egyetlen dolog, amitől egy kép szép lehet.

Sőt, valójában a megapixelek nem is befolyásolják a fotó minőségét: ez azt jelzi igazából, hogy mekkora lesz a kép eredeti mérete.

Ezen kívül rengeteg oka lehet annak, hogy a fotó minősége jobb vagy rosszabb! A szenzor mérete, az optika minősége, és a fényképész tehetsége együttesen hozzájárulnak ehhez.

Tévhit: Károsítja az aksit, ha egész éjszaka töltöd a telefont Kép forrása: AllaSerebrina

Tehát, mint említettük, a technológia folyamatosan fejlődik.

Ez alól a telefonok sem maradtak ki, a modern készülékekben pedig már lítiumion-akkumulátor található: ez azt jelenti, hogy miután a mobilod elérte a 100%-os töltöttséget, leáll a további feltöltéssel.

Ergó a telefonodat semmilyen mértékben nem károsítja, ha éjszakára bedugva marad.

Az egyetlen ok, ami miatt jobb, ha kihúzod, hogy még így is fogyaszt némi áramot, ami egy kicsivel magasabb számlát eredményezhet.