4 modern eszköz és kiegészítő, ami néhány éven belül minden újépítésű otthonban ott lesz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
4 modern eszköz és kiegészítő, ami néhány éven belül minden újépítésű otthonban ott lesz

Kép forrása: zebrablinds.com

Ahogy fejlődik a technika, úgy kúsznak be a legmodernebb újítások az otthonokba is. Néhány éve még elérhetetlen extrának számított az elektromos kapu, vagy akár csak a riasztó, manapság ezek az újépítésű otthonoknál alapvetőnek bizonyulnak. Ráadásul nyakunkon a valódi okos otthonok világa, amikor már tényleg minden apróság távvezérléssel működtethető. De addig is, milyen kiegészítők és eszközök várják azokat, akik most építkeznek, vagy újítják fel az otthonukat?

Víztisztító készülék Kép forrása: dusty-coyote.blogspot.hu

Néhány ezer forintért vehetsz olyan berendezést, amit a csapodra szerelve, szűrt vizet tölthetsz a poharadba. Azonban a felújítás során beszerelhető víztisztító készülékek jóval több hasznot hajtanak, és más célra alkalmazzuk őket. Lényegük annyi, hogy teljesen megszűrik a házba érkező vizet még azelőtt, hogy az az új csöveket elérné. Ennek köszönhetően a csőhálózatban már nem rakódnak le sem a kisebb-nagyobb szennyeződések, sem a vízkő.

Ráadásul ez az előny a házon belül is érvényesül, hiszen semmilyen készülék nem fog vízkövesedni, tehát károsodni, a zuhanykabin, a tükrök, a csapok mind csodásan csillognak majd, nem ülnek meg rajtuk a cseppek. Tény, hogy nem olcsó egy ilyen készülék (200-300 000 forint), ha arra gondolsz, hogy soha többet nem kell a lerakódást sikálnod a vécédben, és nem kell tisztítószereket venned a háztartási gépeidhez, ráadásul az új csövek sem mennek tönkre, akkor alighanem megéri a befektetés.

Elektromos redőnyök Kép forrása: onedrive.live.com

Bár extrának tűnhet, manapság szinte az összes új redőnyt így teszik fel a szerelők. Az elektromosságnak köszönhetően egyszerűen, egy központi vezérlővel állíthatod az összes redőnyödet, csupán ki kell választanod, hogy mindet egyszerre húznád-e fel, vagy egyesével választanád meg, melyik helyiségben legyen világos.

A központi távirányítón felül mindegyik redőnyhöz tartozik egy-egy külön távirányító is, amit minden ablakba odakészíthetsz – így nem kell folyton a központi vezérlőhöz rohangálnod.

Elsőre talán felesleges luxusnak hat ez a lehetőség, de már alig-alig drágább a hagyományos redőnyöknél, amik ráadásul gyakrabban meghibásodnak. Ennek oka az, hogy a tokban levő szalag idővel könnyen elkopik és kirojtosodik, a redőny pedig leszakad. Ez nyilván orvosolható, de az elektromos redőnyök esetében nem áll fenn a kockázat. Persze, nincs kizárva az sem, hogy utóbbival soha ne legyen semmi gond, nagyon megbízhatónak tűnik az új rendszer.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!