4 hasznos mobil alkalmazás, amit vétek lenne kihagyni - Töltsd le őket most!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Akadnak olyan alkalmazások, amik egyáltalán nem foglalják feleslegesen a tárhelyed, és messze nem csupán a tizenévesek találják őket hasznosnak. Az alábbi applikációk megkönnyítik és érdekesebbé teszik az okostelefonok világát, próbáld ki őket te is!

Shazam

Talán veled is előfordult már, hogy hallottál egy fülbemászó számot, ám alig tudtál belőle felírni néhány kulcsszót, és utólag sajnos már nem tudtad kideríteni, ki volt az előadó.

Nos, a Shazam ezt a problémát teljesen kiküszöböli, még internet nélkül is! Egyszerűen csak el kell indítanod az alkalmazást, és az máris felveszi az adott zeneszámot.

Amennyiben van interneted a mobilodon, rögtön láthatod, ki az előadó és mi a pontos cím, de ha várnod kell a csatlakozásig, az alkalmazás később is meg tudja mutatni ezeket az adatokat. Az utolsó felvételeket egyébként rögzíti, tehát több számot is kikereshetsz magadnak.

Ez a remek program valóban hasznos, bár azért néha akad olyan dallam, amit nem ismer fel. Még a legtöbb magyar előadót is sikerül beazonosítania, nem csupán világslágereket.

Pinterest

A Pinterestet jól ismerheted, ha imádod a rendkívül széleskörű, mindenféle témára kiterjedő képes inspirációkat.

Szerencsére ezt a szuper alkalmazást a mobilodra is lementheted, ráadásul nem akármilyen minőségben élvezheted a böngészést.

Egy egyszerű regisztrációt követően saját táblákat hozhatsz létre, amikre fényképszerűen kitűzheted az inspiráló fotókat.

Itt tényleg mindent megtalálsz! Milliószámra várnak a divatról, lakberendezésről, ételekről, utazásról, vagy éppen szépségápolásról, esküvőről és csináld magad leírásokról szóló fotók.

Ennél az applikációnál szintén szükséged van minimális angol nyelvtudásra, ugyanis érdemes a kulcsszavakat ezen a nyelven bepötyögnöd a lehető legtöbb találatért. A képekre kattintva egyébként az eredeti forráshoz jutsz, így a fotókhoz mellékelt leírást még részletesebben megtekintheted.