4 hasznos mobil alkalmazás, amit vétek lenne kihagyni - Töltsd le őket most!

Írta: ,

Akadnak olyan alkalmazások, amik egyáltalán nem foglalják feleslegesen a tárhelyed, és messze nem csupán a tizenévesek találják őket hasznosnak. Az alábbi applikációk megkönnyítik és érdekesebbé teszik az okostelefonok világát, próbáld ki őket te is!

Shazam

1/4 Shazam

Talán veled is előfordult már, hogy hallottál egy fülbemászó számot, ám alig tudtál belőle felírni néhány kulcsszót, és utólag sajnos már nem tudtad kideríteni, ki volt az előadó.

Nos, a Shazam ezt a problémát teljesen kiküszöböli, még internet nélkül is! Egyszerűen csak el kell indítanod az alkalmazást, és az máris felveszi az adott zeneszámot.

Amennyiben van interneted a mobilodon, rögtön láthatod, ki az előadó és mi a pontos cím, de ha várnod kell a csatlakozásig, az alkalmazás később is meg tudja mutatni ezeket az adatokat. Az utolsó felvételeket egyébként rögzíti, tehát több számot is kikereshetsz magadnak.

Ez a remek program valóban hasznos, bár azért néha akad olyan dallam, amit nem ismer fel. Még a legtöbb magyar előadót is sikerül beazonosítania, nem csupán világslágereket.

Pinterest

2/4 Pinterest

A Pinterestet jól ismerheted, ha imádod a rendkívül széleskörű, mindenféle témára kiterjedő képes inspirációkat.

Szerencsére ezt a szuper alkalmazást a mobilodra is lementheted, ráadásul nem akármilyen minőségben élvezheted a böngészést.

Egy egyszerű regisztrációt követően saját táblákat hozhatsz létre, amikre fényképszerűen kitűzheted az inspiráló fotókat.

Itt tényleg mindent megtalálsz! Milliószámra várnak a divatról, lakberendezésről, ételekről, utazásról, vagy éppen szépségápolásról, esküvőről és csináld magad leírásokról szóló fotók.

Ennél az applikációnál szintén szükséged van minimális angol nyelvtudásra, ugyanis érdemes a kulcsszavakat ezen a nyelven bepötyögnöd a lehető legtöbb találatért. A képekre kattintva egyébként az eredeti forráshoz jutsz, így a fotókhoz mellékelt leírást még részletesebben megtekintheted.

Google Fotók

3/4 Google Fotók

Ha kicsit is jártas vagy az alkalmazásokban, akkor már bizonyára tudod, hogy a Google számtalan programot magában foglal. Tökéletes példa egy hasznos és nélkülözhetetlen applikációra a Google Fotók.

Csupán egy regisztrációra van szükséged az összes fiók eléréséhez, és már kezdődhet is a feltöltés!

Indulásnak kapsz 15 GB-ot, amit persze a végtelenségig bővíthetsz.

Amennyiben beállítod az automatikus feltöltést, úgy egy – általad látható és kezelhető – mappába azonnal mentésre kerülnek a frissen készített fényképek és videók, így bármi történik a mobiloddal, a privát anyagaid nem vesznek el.

Az már csak extra, hogy albumokba rendezheted, szerkesztheted a képeidet, sőt, akár kollázsokat is összeállíthatsz, és mindezt könnyedén megoszthatod. 

Saját útvonalak

4/4 Saját útvonalak

A Saját útvonalak nagy segítséget nyújthat számodra akkor, ha sokat kirándulsz, sportolsz, esetleg pontosan tudni szeretnéd, mennyit sétáltál az adott napon.

Ez a program is működik internet nélkül, csupán arra van szükség, hogy a GPS be legyen kapcsolva a telefonodon.

Az alkalmazás letöltése után beállíthatod a fontosabb adataidat, illetve azt, hogy milyen formában mozogsz (kocogsz, vagy éppen bringázol).

Ennek alapján a program már ki tudja számolni, mekkora az átlagsebességed, hogyan változik a teljesítményed, továbbá hány kalóriát égetsz el.

A teljesítményedet és a választott útvonalakat el is mentheted, sőt, bejelölheted rajta a fontosabb látnivalókat, vagy akár meg is nézheted az utakat három dimenzióban. Ha pedig inspiráló az eredményed, egy kattintással megoszthatod ismerőseiddel.