4 dolog, amit sosem lenne szabad kiposztolni a közösségi oldalakra - De csak kevesen tudják

Szirák Viki
Írta: ,

Manapság már nem sok olyan embert ismerünk, aki ne regisztrálta volna magát a Facebookra. Érthető, hiszen megkönnyíti a kapcsolattartást, rengeteg információval lát el minket, sőt, a számunkra fontos eseményekről is értesülünk a segítségével. Arról nem is beszélve, hogy a fejlődő világban már munkaeszközzé vált a közösségi média, és még állást is találhatunk rajta. Azonban fontos tudni azt, hogy nem szabad az egész életünket nyilvánosság elé tárni a Facebookon: az alábbi dolgokat soha ne tedd ki az adatlapodra, mert csak rosszul jöhetsz ki belőle!

Az elmúlt években statisztikák bebizonyították, hogy a Facebook egyike a leggyakoribb válóokoknak, több dolog miatt is. Épp ezért nagyon fontos odafigyelned arra, hogy ne posztolj részleteket a kapcsolatodról a közösségi oldalra.

Nem kell a régi munkatársaidnak tudniuk, milyen becenevet találtál ki a pasidnak, ahogy azt sem kell mindenki tudtára adnod, ha épp rosszban vagytok, és egy időre szünetet tartotok. Nagyon sokan ugyanis minden apró részletet megosztanak az adatlapjukon, így gyakran megesik, hogy mindent tudsz egy olyan ember szerelmi életéről, akivel élőben maximum egyszer futottál össze.

Ráadásul már csak azért sem szabad ezeket közzé tenni, mert könnyen el is veszítheted a partnered tiszteletét és bizalmát.

Fontos odafigyelni arra, milyen hozzászólást írsz egy bejegyzés alá, és az sem mindegy, pontosan milyen posztról van szó.

Egy rosszul elsütött viccel ugyanis nem csak megbánthatsz másokat, de akár a jövődet is negatív irányba formálhatod.

Számtalanszor előfordult már, hogy valaki kitett egy bántó posztot a falára, nem gondolva arra, hogy ezt a főnöke is láthatja; a beállításoktól függően néha még akkor is, ha nem ismerősök a Facebookon. De arra is volt példa, hogy valaki olyan dolgokat lájkolt be az oldalon, amit későbbi munkakeresése során az interjúztató is látott, és emiatt be sem hívták beszélgetésre.

Ezek után talán mondanunk sem kell, de az is fontos, hogy ne panaszkodj a közösségi médián az aktuális munkahelyedről, mert ez is eljuthat egy pletykásabb kollégán keresztül a vezetőségig.