Vigyázz, függőséget okoznak! Az elmúlt évek legjobb sorozatai

Írta: ,

Ha eleged van belőle, hogy nem tudsz filmet választani, menj biztosra, és kezdd el az elmúlt évek legnépszerűbb sorozatainak valamelyikét – íme a mi kedvenceink!

Game of Thrones – Trónok harca Kép forrása: dailydot.com

1/5 Game of Thrones – Trónok harca

Talán minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Trónok harca a legjobb dolog, ami az elmúlt években a televíziózás világában történt.

A 2011-ben berobbanó regényadaptációban minden megtalálható, ami miatt egy sorozat vagy akár film a képernyő elé láncolja a nézőt: intrika, humor, szép emberek, kaland, szövevényes cselekmény, szerelem, szex, mágia – na meg a sárkányok.

Ha épp lankadna az ember figyelme, mindig történik valami váratlan – és általában véres – dolog, ami miatt muszáj megnézni a következő epizódot is. Ha most kezded az elejétől a sorozatot, készülj fel, hogy akár több napra is be fogsz zárkózni a lakásba egy (vagy több) évadnyi rész társaságában...

The Walking Dead Kép forrása: furiousfanboys.com

2/5 The Walking Dead

A The Walking Dead című, világszerte elsöprő sikerű sorozat a filmvilág által kedvelt zombiapokalipszisbe csöppenti a nézőt.

A kialakult helyzet okáról nem sokat tudunk, ám egy biztos: a zombik – vagy ahogy a túlélők hívják őket: járkálók – egyre többen vannak, és egyre éhesebbek.

Az egykori rendőr, Rick és csapata felveszi a harcot az élőholtakkal, ám a társaság összetétele évadról évadra igencsak változékony – nagyon úgy tűnik, hogy egyik főszereplőnek sem atombiztos a helye. 

A zombik gyilkolászása mellett drámára, lelkizésre is mindig jut idő – amit gyakran kifogásolnak a rajongók –, és szépen végigkövethetjük egy-egy karakter fejlődését is: például hogy hogyan lesz a korábban a férje által bántalmazott háztartásbeli anyából zombitizedelő, könyörtelen harcos.

Vikings – Vikingek Kép forrása: tumblr, rorgers

3/5 Vikings – Vikingek

A 2013-ban útjára induló Vikingek hamar sok rajongót szerzett magának, ami nem is csoda, hiszen a vikingek misztikus világa és a sokszor meglehetősen naturális és véres képekkel átszőtt cselekmény könnyen magával ragadja az embert.

Pláne, ha egy olyan színész alakítja a főhőst, mint a vakítóan kék szemű Travis Fimmel, aki pusztán a nézésével képes a képernyő elé láncolni, hát még ha meg is szólal azon a pimasz, szexi hangján – mint minden sorozatot, ezt is lehetőleg eredeti nyelven, feliratosan ajánlatos nézni. A Fimmel által megelevenített Ragnar Lothbrok mellett több karizmatikus vagy éppen különc figura tűnik fel a sorozatban, ám bármennyire a szívünkbe zárunk egy-egy hőst, a Trónok harcához hasonlóan itt sem lehetünk biztosak benne, megéri-e a következő epizódot.

Spartacus Kép forrása: spartacus.wikia.com

4/5 Spartacus

Spartacus, a gladiátor történetét bemutató sorozat ugyan már véget ért, de ha esetleg még nem láttad volna, és nem is rajongsz különösebben a történelmi témájú, véres mozikért, akkor is melegen ajánljuk!

Az első évad egy gladiátorképzőbe kalauzol, ahol mindennapos az ármány és a cselszövés, de ebben a kegyetlen világban is szövődnek barátságok és szerelmek, melyek aztán újabb bonyodalmakhoz vezetnek. Itt is meghatározó a főszereplő színész lebilincselő személyisége, ám a Spartacust megtestesítő Andy Whitfield sajnos 2011-ben elhunyt, így a harmadik és negyedik évadban Liam McIntyre lép a helyébe, aki ugyan még hasonlít is elődjére, azért nehéz elvonatkoztatni. Persze, némileg kárpótolnak a váratlan fordulatok és izgalmak, még ha a történelem órákról emlékszünk is rá, hogy ez a sztori bizony nem happy enddel zárul.

The Affair - Az affér Kép forrása: seat42f.com

5/5 The Affair - Az affér

Bár az előzőeknél kevésbé ismert, nálam a The Affair az abszolút befutó. A cím elég tömören összefoglalja a történet lényegét: egy viszony kibontakozását ismerhetjük meg lépésről-lépésre, ám az időben mégis gyakran ugrálva külön-külön, a két fél szemszögéből.

Ez a két aspektus legtöbbször nagyon is eltér, ezáltal pedig időről-időre felmerül a nézőben, hogy vajon így történik ez a való életben is? Egy-egy szituációt tényleg ennyire másképp élünk meg?

Persze ezeken kívül még egy csomó izgalmas kérdést felvet a sorozat, és a színészek játéka is nagyon meggyőző – egyébként az Alisont életre keltő Ruth Wilson 2015-ben megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-díjat a szériában nyújtott alakításáért.