Úszás télen: ide menj, ha frissen felújított fürdőt keresel!

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Budapest régóta ismert a gyógyvizéről, a világ turistái igazi „bath city”-ként tartják számon, de néhány fürdőjén azért érződik, hogy nem éppen tavaly épült. Szerencsére a Paskál fürdő most már azok közé az intézmények közé tartozik, ahová jó betérni, és ami a modern kor emberének minden igényét kielégítheti, akár pihenésről, akár sportolásról van szó.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. beruházási stratégiájának eredményeként 2016 júliusában átadásra került a Paskál fürdő fedett egysége, így Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik.

A Paskál fürdő korábbi formájában sokaknak ismerős lehetett, hiszen mint sok más budapesti fürdő esetében, itt is régóta ismert a termálvíz jelenléte, és régóta ki is használták azt. A strand létesítését ezen a területen az 1965-ben végzett 1735 m mélységű kútfúrás tette lehetővé, melyből akkor 1000 liter/perc hozamú, 70 °C víz tört elő, azonban a fürdő felépülésére 1989-ig várni kellett, és ekkor is csak két medence készült. Egészen a mostani beruházásig így üzemelt a strand, és bár a vízminőség eddig is kiváló volt, egyre inkább érezhetővé vált, hogy a ’80-as évek végén épített egység nem felel meg a modern elvárásoknak, nem tudja kiszolgálni a lakosságot.

Paskál Fürdő

A beruházás eredményeként most a fürdő területén egy közel 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépület került kialakításra. A fedett földszinti részen egy tanmedence, egy gyerekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is kialakításra került. Az új fürdőrészben szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális, geotermikus szauna is épült. A vendégek kényelmét egy beltéri terasz és a belső udvarban kialakított pihenő helyiségek szolgálják.

Paskál Fürdő

Természetesen felújításra és átalakításra kerültek a strand medencéi, öltözői is, így gyakorlatilag olyan, mintha egy új fürdőkomplexumba érkeznél. Az átalakítás során a korábban egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencék szétválasztásra kerültek, így jelenleg már külön strand- és úszómedence üzemel a strand területén, lehetőséget biztosítva a sportolásra, és a kellemes kikapcsolódásra is. Maga az úszómedence a nyári szezonon kívül is üzemel, így egész évben lehetőséged lesz itt úszni akár.

A fürdővendégek részére külön parkoló került kialakításra a fürdő melletti területen, így a korábbi 40 parkolóhely helyett most 190 helyet tudnak biztosítani. 2016 szeptemberétől a vendégek az OEP által támogatott szolgáltatásokat is igénybe vehetik a Paskálban.

Paskál Fürdő

Ha a közelben laksz, ha eddig még nem voltál, ha csak régi formájában ismered, vagy csak helyszínt keresel a téli sportoláshoz, akkor keresd fel a város, és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. legújabb büszkeségét, a Paskált – szerintünk gyorsan fogalommá válik majd a neve!

Paskál Fürdő