Turistáskodj másképp Budapesten! – A legjobb tematikus séták a városban

Bodnár Alexa
Írta: ,
Turistáskodj másképp Budapesten! – A legjobb tematikus séták a városban

Kép forrása: fuveszkert.org

Egy várost megismerni elég nehézkes, ha csak bizonyos szűrőn át nézve próbálkozunk ezzel. Ahelyett, hogy a turistalátványosságokat néznéd meg, Budapesten érdemes befizetni egy tematikus sétára, amit fővárosiként és nem fővárosiként is garantáltan imádni fogsz. Összeszedtünk neked öt ilyen sétát, amelyek között biztosan te is találsz kedvedre valót!

Azt beszélik a városban… Kép forrása: flickr.com

Az Imagine Budapest városnéző túrája az egyik legizgalmasabb budapesti tematikus séta – a kétórás túra borzongató részletességgel mesél egykori pletykákról, amelyek gyilkosságról, öngyilkosságról, bukásokról és meggazdagodásokról, a szerelem miatt elkövetett bűnökről szól, és az ezek mögött feltárható igazságról.

Ha igazi krimi megszállott vagy, ez a séta abszolút neked való, hiszen ennél kézzelfoghatóbban nem is tudnád máskülönben megismerni a hajdani fővárosi alvilágot, az elmúlt századok leghíresebb, legérdekesebb bűnügyeit.

A VIII. kerület fővárosunknak az a része, amelyről mindenkinek megvan a maga véleménye: van, aki alig meri betenni ide a lábát, van, aki akárhova költözne a városban, csak ide nem, akik pedig itt laknak, sokszor hangoztatják, hogy sokkal érdekesebb és klasszabb ez a kerület, mint ahogy a köztudatban él.

A 19. században még az igazi pesti mágnás-negyed is része volt a VIII. kerületnek, és ebből a korból rengeteg palotaépület maradt itt. A háromórás sétán a Nemzeti Múzeumtól indulva térképezheted fel az egykori arisztokrácia világát, a Palotanegyed után pedig a kerülte másik arcával találkozhatsz, a kevésbé jó hírű körúti környékkel, ahol még egy helyi cigány-muzsikus családot is meglátogatnak a Beyond Budapest túráján résztvevők.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba