Szuper kirándulóhelyek Budapesttől egy órára, amiket feltétlenül látnod kell

Zabolai Margit
Írta: ,
Szuper kirándulóhelyek Budapesttől egy órára, amiket feltétlenül látnod kell

Utazni jó, de megérkezni még jobb – ha a hosszú hétvégén egyik reggel úgy döntenétek, hogy a szabadban töltenétek a napot, még semmivel sem vagytok elkésve. Vidéken nem nehéz egy környékbeli tisztásra bukkanni, de a fővárosból indulók is egy órán belül maguk mögött hagyhatják a városi nyüzsgést, és felfrissülhetnek az alábbi gyöngyszem települések, kirándulócélpontok egyikén.

Rám-szakadék Kép forrása: turautak.hu

Csapjunk rögtön a sűrűjébe! Nyugalom, ajánlunk majd könnyebb terepet is, de ha nem ijedsz meg egy kis hegymászástól, van túrabakancsod és kirándultál már máskor is életedben, akkor bátran javasoljuk a Rám-szakadékot!

Dömösről indulva a legegyszerűbb megközelíteni a könnyűnek azért nem mondható túraútvonalat, ami a kezdeti enyhe emelkedő után azért alaposan megdolgoztat majd.

Cserébe viszont jól kiépített, korlátokkal, létrákkal felszerelt útvonal vár, na és persze pazar panoráma, tökéletes csend, vadregényes természet.

Nagyjából három órás útra számíthattok, ha nem csak egy könnyed sétában vagytok benne, akkor a Rám-szakadékot szeretni fogjátok.

Zebegény Kép forrása: zebegeny.hu

Zebegénybe a legegyszerűbben a Nyugatiból induló vonattal juthattok el, és lényegében már maga a település is tökéletes terep egy kis hétvégi kirándulásra.

Ha nem feltétlenül hegymászásra vágynátok, itt akkor is minden adott egy kellemes, kisvárosi hangulatú barangoláshoz.

Apró patakocska, bájos hidak, zegzugos kis utcák, és persze a cukrászda a vasútállomás közelében - az erdei útvonalról pedig akkor még nem is beszéltünk!

Ha szeretnétek, akár átgyalogolhattok Nagymarosra is, és innen vonattal térhettek vissza Budapestre.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!