Szeptember 7-13.: Filmzenei workshopot, irodalmi estet és borfesztivált is tartogat a jövő hét!

Raczky Júlia
Írta: ,

Az ősz már hivatalosan is beköszöntött, de miért kellene lemondanunk a szórakoztató, nyüzsgő programokról? A héten is rengeteg lehetőség nyílik arra, hogy jól érezzük magunkat, találhatunk kulturális eseményeket és jó bulikat egyaránt. Ezekből készítettünk nektek válogatást!

HÉTFŐ – szeptember 7. Kép forrása: http://evaduda.net/

Lunatika – Mu Színház

A Lábán Rudolf díjjal is elismert Lunatika című táncelőadást számos médiumon méltatták már, főként a hihetetlen mód közvetített energiát, az intim jelenlétet, és az önfeledt örömöt emelték ki a színpadi produkció kapcsán. A támogatók névsorában többek között az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a FÜGE-t, és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházat találjuk.

Buildingbridges – Capa in Color – Capa Központ

A Capa Központban megrendezett kiállítás a világhírű fotográfus, Robert Capa színes fényképeit tárja a nagyérdemű elé. A Capa in Color tárlat a New York-i sikere után Budapestre látogat, a fotós 1938 és 1954 között készült képeit magába foglalva, melyeken felfedezhetjük Ingrid Bergmant, Pablo Picassot, vagy éppen Ernest Hemingway-t. A kiállítás szeptember 8-án a Buliding Bridges szervezésében ingyenesen tekinthető meg!

KEDD – szeptember 8. Kép forrása: europakiado.hu

Géraldine. Egy magyar nő Albánia trónján – Petőfi Irodalmi Múzeum

Az Európa könyvkiadó szárnyai alól frissen kikerülő, az Apponyi Geraldine albán királyné életéről szóló kötet személyes hangú, alapos portrét fest az arisztokrata származású, több mint 60 évet száműzetésben élő asszonyról, aki idén lenne 100 éves.

A bemutatón a könyv szerzőjével, Joséphine Dedettel, Csaplár-Degovics Krisztián történésszel,  és gróf Károlyi Lászlóval, a királyné rokonával beszélgetnek a kötet kapcsán.

Barabás Zsófi, Flow című kiállításának megnyitója – A38 Hajó

A kiállítás Barabás Zsófi festőművész legújabb sorozatát mutatja be. A művészre a nagyméretű vásznak, az organikus és geometrikus formák a jellemzőek, munkái a japán tájképfestők fegyelmezettségét idézik. A többnyire akrillal festett, aprólékosan kidolgozott képeket a színek leplezetlen élvezettel történő használata határozza meg.