Szeptember 28. – Október 4.: Pálinkafesztiválra, Oktoberfestre és filmmaratonra is készülhetsz a jövő héten!

Raczky Júlia
Írta: ,

Nem szívesen ülsz továbbra sem az otthoni kényelmes fotelben? Akkor jó hírrel szolgálhatunk, hiszen a jövő héten is rengeteg lehetőséged van arra, hogy nekiindulj és rengeteg izgalmas programon vegyél részt! Íme egy kis kedvcsináló!

HÉTFŐ - szeptember 28.

Müpamozi – Harmadik típusú találkozások

Szívesen néznéd újra az örök Spielberg-klasszikust? Akkor ezt most méltó körülmények között teheted meg, hiszen a Müpa Zsigmond Vilmos operatőr filmjeit bemutató sorozatának első darabjaként levetíti, ráadásul Réz András emeli az esemény fényét az este házigazdájaként. Az 1977-es film látványos képeivel, izgalmas történetével ma is a filmtörténet egyik alapvető darabját képezi, Zsigmond Vilmos pedig ezért a munkájáért nyerte el a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat.

Emlékek Cukrászdája – Lumen Kávézó

A Goga Food Design szervezésében, a Lumen Kávézóban megrendezett esemény arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon egy sütemény képes-e visszaidézni a régmúlt, idilli időket. Egy olyan közös pontot keresnek, melynek alapját a gyermekkori ízek, a sütik képezik. A tárlatot Kiss-Végh Emőke színésznő performansza fogja megnyitni.

Lumiére Filmklub – Ex Machina – Európa Pont

A Millenáris Parknál található Európa Pontban megrendezett Lumiére Filmklub keretében a nagy sikerű, 2015-ös film, az Ex Machina kerül levetítésre. A sci-fi a mesterséges és a természet adta intelligencia összecsapásáról, egymásra gyakorolt hatásáról szól, és arról az alapvető kérdésről, hogy mi tesz valakit emberré.

A filmklub vendége Kazi Sándor lesz, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának oktatója, aki a film kapcsán felmerülő problémákat segít a helyére tenni.