3 dolog, amire szánj elég időt a 20-as éveidben, mert később már lehet

Szabó Erzsébet
Írta: ,
3 dolog, amire szánj elég időt a 20-as éveidben, mert később már lehet

Kép forrása: unsplash

Bár nincs olyan, amit fiatalként megtehetsz és felnőttként nem, azért mégis akadnak időtöltések, és lehetőségek, amiket ebben a korban kell igazán megragadni és kiélvezni. Ha még nem késő, te is szánj elég időt az alábbiakra, mert életre szóló élményekkel gazdagítanak majd!

1. Lakj együtt a barátnőiddel!

Manapság sokan rákényszerülnek arra, hogy csak egy szobát béreljenek, vagy kollégiumba költözzenek, de valójában a húszas években nincs is jobb dolog, mint együtt lakni a barátnőkkel. Persze, mint minden együtt élésnek, úgy ennek is vannak nehézségei és időnként hátrányai, de ha kellően összepasszoltok, akkor életetek legszebb éveit tudhatjátok le így. Tulajdonképpen ez ugyanolyan, mintha minden nap pizsamapartit tarthatnátok, de ezért még a kisujjatokat sem kell mozdítanotok.

Ha a közös életre sajnálatos módon nem adódik lehetőséged, akkor legalább próbálj arra koncentrálni, hogy sokszor aludjatok egymásnál, és a lehető legtöbb időt töltsétek közösen, szórakozva.

3 dolog, amire szánj elég időt a 20-as éveidben, mert később már lehet

2. Bulizz minél többet!

Nyilván más életcél is akad, mint végigbulizni a fiatal éveidet, de az igazság az, hogy olyan felhőtlen szórakozásban sosem lesz már részed, mint ebben az időszakban. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy pár év múlva örökre lehúzzák a rolót nálad is, vagy, hogy ne bulizhass majd harminc-negyvenévesen, esetleg még később.

Azonban egy idő után nagyon megváltozik minden a szórakozást illetően: teljesen máshogy állsz majd ehhez a kérdéshez, ha komoly kapcsolatod lesz, esetleg gyerekeid születnek.

Amikor valóban felnősz, és családot alapítasz, már nem fogsz tudni olyan felhőtlenül bulizni, mint a húszas éveidben. Folyton azon jár majd az agyad, hogy tényleg jó bébiszittert választottál-e, vagy nem túl kihívó-e a ruhád ahhoz képest, hogy már van egy gyereked. Ezzel szemben a húszas éveidben nem agyalsz ennyit, hiszen csak magadért kell felelősséget vállalnod. Nem gond, hogy csak hajnalban érsz haza, és az sem, ha nem gőzölög vasárnap délben a húsleves az asztalon, mert te akkor kelsz fel - az öltözködéseddel pedig bátran villanthatsz kicsit, mert még lehet, és jól is áll!

3 dolog, amire szánj elég időt a 20-as éveidben, mert később már lehet

3. Utazz, amennyit csak tudsz!

Az utazásra éppúgy állnak a leírtak, mint a bulizásra. Nyilván felnőttként is utazhatsz majd, sőt, jó eséllyel több pénzed lesz arra, hogy akár komolyabb, távolabbi, vagy éppen hosszabb nyaralásokat is megengedhess magadnak. Ám arra azért kicsi az esély, hogy annyira spontán mehess utazni, mint a húszas éveidben. Elég, ha csak arra gondolsz, hogy idővel lesz egy kutyád, vagy egy cicád, és máris azon kell agyalnod, el tudod-e vinni magaddal, vagy kire bízhatod, amíg távol vagy.

Fiatalon – legalábbis általában – sokkal rugalmasabbak vagyunk és az igényeink sem az eget verdesik, szóval te is simán elalszol egy hétig sátorban, ha a világ legtutibb előadóit hallgathatod egy világvégi fesztiválon. Vagy egyáltalán nem érdekel, hogy a fél éjszakát egy koszos kis reptéren kell töltened, ha cserébe negyed annyiért juthatsz el álmaid szigetére. Mindezekre igen kis eséllyel veszed rá magadat akkor, amikor a hét öt napján tűsarkúban és ceruzaszoknyában kell dolgoznod egy menő irodában. Bár az anyagiak a húszas években még problémásak lehetnek, a last minute utak, vagy akár a diákcsere programok, au pair lehetőségek mind olyanok, amiket elsősorban fiatalon lehet megragadni és kiélvezni.

3 dolog, amire szánj elég időt a 20-as éveidben, mert később már lehet

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?