Szabadulószobák Éjszakája 2016 – Íme 5 helyszín, amit mindenképp vegyetek fel a listára

Bodnár Alexa
Írta: ,
Szabadulószobák Éjszakája 2016 – Íme 5 helyszín, amit mindenképp vegyetek fel a listára

Manapság az a megszokott, hogy a valóság elemeit átvezetik a digitális térbe, de szerencsére ennek a fordítottja is megtörténik néha. Szinte hihetetlen, de az online kijutós játékok realizált változata, a szabadulószoba egy magyar találmány, ami kis hazánkból indult világhódító útjára. Idén október 28-án ünnepeljük Szabadulószobák Éjszakáját, melynek keretében te is kipróbálhatsz akár több ilyen helyszínt is egy éjszaka alatt, méghozzá kedvezményesen. Ennek apropóján összegyűjtöttük neked a mi kedvenceinket!

Mézeskalácsházak, bűvös torony, királylányok – igazi mesés szabadulószobákat kínál a Sweet Escape Budapesten, ahol nem csak barátokkal, de a családoddal is remekül érezheted magad.

Választhattok olyan játékot, ahol a gonosz boszorkány karmaiból kell megmenekülnötök, olyat, ahol a királylányt kell megmentenetek, de olyat is, ahol a Vadnyugaton cowboy-ként kell visszaszereznetek az elrabolt dollárokat, akár egy szuper westernben.

A Sweet Escape különlegessége, hogy a belváros legnagyobb szabadulószobája is náluk van, ahol akár 50 fő is játszhat egyszerre.

PániQ-Szoba – A legelső Kép forrása: Facebook/PÁNiQ-SZOBA

A világ első live escape game szobái közé tartozik a budapesti PániQ-Szoba, amely egy garázsvállalkozásból nőtte ki magát: Budapesten immár 8, míg Győrben 2 szobát működtetnek.

Filmrajongók számára az egyik legjobb választás ez a szabadulós játék, hiszen Fűrész, X-akták, Sherlock, Lost és Hitchcock szobájuk is van, de akár egy veszélyes fotós sötétkamrájából is menekülhettek.

Ha olyan kijutós játékot keresel, ahol garantáltan borzongani fogsz, akkor jól jársz, ha náluk keresgélsz.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba