Szabadulószobák Éjszakája 2016 – Íme 5 helyszín, amit mindenképp vegyetek fel a listára

Bodnár Alexa
Írta: ,

Manapság az a megszokott, hogy a valóság elemeit átvezetik a digitális térbe, de szerencsére ennek a fordítottja is megtörténik néha. Szinte hihetetlen, de az online kijutós játékok realizált változata, a szabadulószoba egy magyar találmány, ami kis hazánkból indult világhódító útjára. Idén október 28-án ünnepeljük Szabadulószobák Éjszakáját, melynek keretében te is kipróbálhatsz akár több ilyen helyszínt is egy éjszaka alatt, méghozzá kedvezményesen. Ennek apropóján összegyűjtöttük neked a mi kedvenceinket!

Mézeskalácsházak, bűvös torony, királylányok – igazi mesés szabadulószobákat kínál a Sweet Escape Budapesten, ahol nem csak barátokkal, de a családoddal is remekül érezheted magad.

Választhattok olyan játékot, ahol a gonosz boszorkány karmaiból kell megmenekülnötök, olyat, ahol a királylányt kell megmentenetek, de olyat is, ahol a Vadnyugaton cowboy-ként kell visszaszereznetek az elrabolt dollárokat, akár egy szuper westernben.

A Sweet Escape különlegessége, hogy a belváros legnagyobb szabadulószobája is náluk van, ahol akár 50 fő is játszhat egyszerre.

PániQ-Szoba – A legelső Kép forrása: Facebook/PÁNiQ-SZOBA

A világ első live escape game szobái közé tartozik a budapesti PániQ-Szoba, amely egy garázsvállalkozásból nőtte ki magát: Budapesten immár 8, míg Győrben 2 szobát működtetnek.

Filmrajongók számára az egyik legjobb választás ez a szabadulós játék, hiszen Fűrész, X-akták, Sherlock, Lost és Hitchcock szobájuk is van, de akár egy veszélyes fotós sötétkamrájából is menekülhettek.

Ha olyan kijutós játékot keresel, ahol garantáltan borzongani fogsz, akkor jól jársz, ha náluk keresgélsz.