5 dolog, amit a sikeres emberek minden hétvégén csinálnak

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amit a sikeres emberek minden hétvégén csinálnak

Kép forrása: shutterstock

Te is érzed néha úgy, hogy már alig várod, hogy péntek este bezuhanj az ágyadba, és vasárnap estig ne is menj messzebbre a kanapédnál? Mégis nyűgösnek érzed magad a hét elején, nem vagy kipihent és felkészült? Lehet, hogy jobban tennéd, ha ezekkel a tevékenységekkel töltenéd a szombat-vasárnapot – a sikeres emberek is így csinálják.

A mai világban számtalan dolog tudja elvonni a figyelmedet, így ha nem tervezed meg előre, hogy pontosan mit is csinálsz a hétvégén, könnyen lehet, hogy végül sorozatnézéssel vagy egy közösségi oldal görgetésével töltesz el 48 órát.

Engedj meg magadnak egy kis luxust, szombat reggel élvezd az ágyban a kávét, és közben tervezd meg, hogy mire fogod használni a hétvégét!

Nem kell, hogy minden percedet beoszd, és az sem, hogy munkával töltsd az időt, de jelölj ki néhány célt: például, hogy vasárnap együtt reggelizel a barátnőkkel, vagy hogy még a szombat délután során kitakarítod a konyhaszekrényt.

Sokkal produktívabb leszel, és a hétvége után azt érzed majd, hasznosan telt az időd.

A vasárnap esti búbánat sokakat megtalál, hiszen nehéz belenyugodni, hogy eltelt a szabadidő, és holnap újabb munkahét kezdődik.

A sikeres és boldog emberek nem a kanapén ülve nézik szomorúan az órát, figyelve, hogy mikor telik el a pihenésre szánt idő, hanem még vasárnap estére is szerveznek maguknak programot.

Persze nem kell, hogy késő estig kimaradj, de egy pohár bor a barátokkal vagy egy jógaóra ilyenkor is belefér.

A lényeg, hogy ez is hasznosan és boldogan eltöltött idő legyen, amitől jobban érzed magad.