A legjobb sétálós helyek a fővárosban – Igazi rejtett csodák

Raczky Júlia
Írta: ,
A legjobb sétálós helyek a fővárosban – Igazi rejtett csodák

Kép forrása: muemlekem.hu

Nap mint nap ugyanazt az útvonalat tesszük meg az otthonunktól a munkahelyünkig, ugyanazokat az utcákat, épületeket, parkokat látjuk minden alkalommal, így nem csoda, hogy egy idő után már belefásulunk a látványba. Ugyanakkor Budapesten rengeteg olyan, hol eldugottabb, hol a centrumban található utca van, amelyet érdemes felkeresni, hiszen végigsétálva rajtuk egészen különleges hangulatba kerül az ember. Jelen cikkünkben ilyen helyeket gyűjtöttünk egy csokorba.

Pozsonyi út Kép forrása: portfolio.hu

A Jászai Mari térről nyíló hosszú utat a nyugalom, a kellemes hangulat, és a művészetek jelenléte jellemzi. Nem véletlenül hívják egyesek galéria negyednek a környéket; számos kisebb kiállítótér található itt. Az utcában sétálgatva felfedezhetünk különleges könyvesboltokat vagy egyedi teákat árusító üzleteket is, de emellett persze hangulatos kávézók és cukrászdák is helyet kaptak itt.

Egyre többen válnak a Palotanegyed szerelmesévé, annak ellenére is, hogy ez egy elég zsúfolt belvárosi városrész.

Több mint száz éve épült körfolyosós házakba kukkanthatunk be, ahol szinte megelevenedik előttünk a két világháború közötti időszak.

Itt található a Nemzeti Múzeum és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is, amelyek szintén hozzájárulnak a városrész szépségéhez.

Játszóterek, hangulatos kávézók, boltok, és isteni cukrászdák találhatóak a környéken, nem véletlenül szervez ide túrákat a Budapest Beyond Sightseeing.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!