Öt csodálatos hely, ahol kiülhetsz a Dunapartra tavasszal

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ugyan annyira még nincs meleg, hogy ki lehessen menni egyet strandolni a Dunára, de a dunaparti ücsörgéshez már elég szép az időjárás. Ha a hétvégén szívesen kimozdulnál egy kicsit, olvasgatnál egyedül, piknikeznél a családdal vagy borozgatnál a barátokkal, akkor javaslunk neked öt olyan helyet a Duna mellett, ahol ezt csodálatos környezetben teheted meg.

Visegrádon rengeteg csodaszép dunaparti hely van, de az egyik legszebb ezek közül az Alsó-öböl és a mellette elnyúló liget.

A Felső- és az Alsó-öböl viszonylag csendesebb hely, ahova piknikezni vagy pihenni érdemes kiülnöd, hiszen főként csak a helyiek és a horgászok járnak ide.

Az Alsó-öböl azért is jó választás, mert könnyen megközelítheted a várost is innen, ha egy sétát is tennél a partra látogatás után.

Kopaszi gát, Budapest Kép forrása: foursquare.com

A virágos, szépen kiépített Kopaszi gát tökéletes célpont a fővárosban, ha kiülnél a Dunapartra, amelyet egybeköthetsz egy kis sétával vagy sportolással is.

A Kopaszi gát ugyan nem tartozik a ritkán látogatott dunaparti helyek közé, így ha magányra vágynál, akkor nem ez a legideálisabb hely a számodra.

Viszont ha nem zavar annyira a nyüzsgés, akkor bátran ajánljuk ezt a helyet, ahol a gyönyörű, tavaszi színekben pompázó part kárpótol mindezért.