Őszi kirándulóhelyek gyerekkel – Töltődjetek fel családilag!

Esztergály Lilla
Írta: ,

Az őszi napsütéses, hűvösen friss levegős hétvégék tökéletes apropót kínálnak arra, hogy kimozduljunk a városból, a zajos és monoton hétköznapokból, és a szabadidőt a színpompás természetben töltsük el, még mielőtt beüt a fagy és a zimankó. Ha még nem jártatok a következő négy csodálatos helyen, kerekedjetek fel, a kicsik is imádni fogják!

Mackólesre fel! Kép forrása: medveotthon.hu

A veresegyházi Medvefarm a fővárostól csupán egy lépésre található, ami a család apraja-nagyja számára felejthetetlen élményt nyújt.

Azon túl, hogy vadon élő állatok között mászkálhattok (természetesen a kerítésen kívül), mesébe illő módon még az édesszájú mackókat is megetethetitek mézzel egy hosszú fakanálról.

Az állatpark alapvetően azzal a céllal jött létre 17 évvel ezelőtt, hogy az addig rossz körülmények között élő medvéknek méltó otthont teremtsen csupa zöld, természetes környezetben, biztosítva számukra az életkörülményeikhez szükséges barlangokat és tavakat is.

Azóta a farm folyamatosan szépül, bővül, sőt új lakókkal is gyarapodott a gyerekek nagy örömére: ma már farkasok, rénszarvasok, mosómedvék és ormányos medvék is színesítik a repertoárt.

Színes látnivalók Kép forrása: medveotthon.hu

Az állatotthon lakói közt nagy a nyüzsgés különösen etetéskor, hiszen ilyenkor különböző madarak is idesereglenek a vadak közé.

Hatalmas élmény közelről csodálni a gyülekező hollókat, egerészölyveket vagy éppen vércséket! Közép-Európa egyetlen medveotthona öt és fél hektáron helyezkedik el, így egy kellemes, egész délutános természetközeli sétát is tesz az ember a jó levegőn, biztonságban a vadak közt.

A medveotthon szomszédságában az apróságok kedvencei, a pónik is megtekinthetők egy másik farmon, de a szürke marhát és a rackajuhokat is bemutathatjuk nekik.