Nagy őszi bakancslista: 10 dolog, amit meg kell tenned ebben az évszakban

Dienes Petra
Írta: ,
Nagy őszi bakancslista: 10 dolog, amit meg kell tenned ebben az évszakban

Itt vagyunk a kellős közepén, és még alig élveztük ki? Mint minden évszaknak, úgy az ősznek is megvan a sajátos, sütőtök és fahéj illatú hangulata, amit mindannyian imádunk. Összegyűjtöttünk most pár apróságot neked, amivel feldobhatod a napjaidat!

Csinálj pitét Kép forrása: foodnessgracious.com

Minden évszaknak megvannak a jellemző ételei, italai, illatai. Nincs ez másképp az ősszel sem, ezért ha szeretsz főzni és új dolgokat kipróbálni, kezdj el kísérletezni mondjuk a pite készítéssel.

Mi erre az időszakra a népszerű almás-fahéjas pite mellett az Amerikában népszerű sütőtökös pitét ajánljuk, de nyugodtan kísérletezhetsz egy szilvás-mazsolás kombinációval is.

Ugyanez vonatkozik az italokra is! A reggeli kávédba csempészd bele a szezon ízeit, így mondjuk egy házi készítésű pumpkin spice lattéval biztos, hogy jól indul majd minden nap.

Borozz, szüretelj Kép forrása: tarahurst.com

Szüret és finom borok, kell ennél több? Ha egyébként is szereted a minőségi italokat és a gasztronómiát, idén egy-két szabad hétvégéden látogass el az országszerte megrendezésre kerülő borfesztiválokra, ahol jobban megismerheted a kedvenc italaidat.

De ha nem csak a végterméket szeretnéd élvezni, akkor látogasd meg az egyik szüreti fesztivált – a Tokaji Szüreti Napokat október 2 és 4 között például nem szabad kihagyni! – ahol te magad is részt vehetsz a folyamatokban.

Nem is lesz másra szükséged, csak a kedvenc gumicsizmádra és egy metszőollóra és indulhat a buli!