Október 5–11.: Ilyen színes programoknak nem lehet ellenállni

Raczky Júlia
Írta: ,

Ezen a héten is rengeteg jó program vár rád, hiszen kiállításokra, design fesztiválra, koncertekre, gasztronómiai napokra és egy divatbemutatóra is ellátogathatsz majd! Nézd végig a listánkat és a kedvenceidet már most írd be a naptáradba!

HÉTFŐ – október 5. Kép forrása: ludwigmuseum.hu

Tour de l’art: Kétkeréken kortárs műalkotásokhoz – Ludwig Múzeum

Ritkán találkozol kortárs műalkotásokkal köztereken? Lehet, hogy nem néztél eléggé körbe! A Ludwig Múzeum invitál most arra, hogy menj el hozzájuk biciklivel, és tarts velük egy városfelfedező túrán!

Különböző köztéri helyszínek „kerülnek terítékre”, ahova elbringázva olyan kortárs művészi alkotásokat láthatsz, amelyek a múzeum gyűjteményében is szerepelnek. A kezdeményezés célja, hogy ne csak beltéri tárlatokon vegyünk részt, továbbá hogy a művészekkel is találkozzunk.

KEDD – október 6. Kép forrása: mupa.hu

Pink Martini – Müpa

A Pink Martini nehezen behatárolható, színes stílusáról ismeretes. Az igényesen hangszerelt számokat sokan klasszikusként definiálták, mások azonban a latin zene és a dzsessz irányvonalát vélték ezeken keresztül felfedezni.

Hogy ezt eldönthesd te magad, mindenképp érdemes ellátogatni a koncertre, amelyen szuper, minőségi szórakozás, és az együttes kiemelkedő énekese, China Forbes vár rád!

Fotóművészeti Szabadegyetem – Mai Manó Ház

Idén ősszel is elindítja a Mai Manó Ház a nagy sikerű Fotóművészeti Szabadegyetemét, amelyen a fotózásról, és annak hatásairól lesz szó. Az előadásokon a művészet és a fotográfia valóságalakító lehetőségei és ereje lesz a téma.

A jelenkori kérdéseket boncolgatva azt vizsgálják majd, képes-e a fénykép pozitív hatást gyakorolni az események folyamatára, ennek módjaira fognak kitérni. A beszélgetéseken résztvevők a művészi magatartásformákat, performanszokat, akciókat és a konkrét műveket elemzik.