Október 26. – November 1.: Töklámpás Fesztivál, kultúrzsibi és összművészeti műhely a jövő hét programjai között!

Raczky Júlia
Írta: ,

Október utolsó hetében sem fogunk unatkozni, ami a budapesti programkínálatot illeti! Színes válogatást készítettünk nektek a kultúra legkülönfélébb területeiről, így biztosan ti is találtok kedvetekre való programot a felhozatalban. Kellemes szemezgetést!

HÉTFŐ – október 26. Kép forrása: Magvető Kiadó

A vége. Bartis Attila új regényének bemutatója – New York-palota

Ha szereted a kortárs magyar irodalmat, akkor bizonyára ismered Bartis Attila nevét. Az egyedi, jellegzetes stílussal rendelkező író ezúttal „A vége”  című új könyvét mutatja be a nagyközönségnek a gyönyörű New York-palotában. A műben egy fotográfus magával ragadó szerelmi elbeszéléseit olvashatjuk.

Egyedül, Nőként a Nagyvilágban – előadás női utazóknak – Párbeszéd Háza

A backpacker.hu szervezésében igazi női programmal találkozhatunk, ha ellátogatunk az 50 perces előadásra a Párbeszéd Házába. Olyan dolgok kerülnek terítékre, mint a szőrtelenítés, a menstruáció, a szex, a párkapcsolatok – mindez egy utazó szemével. Vajon hogyan lehet nőként megélni az utazó-életformát? Ezekre kaphatunk válaszokat.

KEDD – október 27. Kép forrása: ambafrance-hu.org

Párizs Kifulladásig – Rövidfilmek – Francia Intézet Budapest

A Daazo és a Francia Intézet együttműködésében egy ígéretes filmklub kerül megrendezésre, melynek tematikája Párizs körül fog forogni. A város óriási inspirációként szolgál számos alkotó számára.

A különböző helyszínek rengeteg rövidfilmben bukkannak fel történetszervező motívumokként. Többek között Godard és Wes Anderson rövidfilmjét is megtekinthetjük.

Cortex VIII. vetítés – Anyám és más futóbolondok a családból (2015) – beszélgetés Fekete Ibolya rendezőnővel

Egy új magyar mozifilm megjelenése mindig nagy esemény. Főleg, ha olyan rendezőről van szó, mint Fekete Ibolya, hiszen az előző évtizedekben alkotó filmes már rég nem jelentkezett nagyjátékfilmmel. Az Anyám és más futóbolondok a családból egy ízig-vérig családi történet, mely négy generáció élményanyagát meséli el. A filmvetítés után Fekete Ibolya mondja el gondolatait filmjéről egy beszélgetés keretében.