Október 19-25.: Filmek minden mennyiségben, biciklis túra és szuper bulik tehetik izgalmassá a jövő heted!

Írta: ,

A rossz idő nem lehet számunkra akadály, hiszen számos beltéri programmal kedveskedik nekünk ezen a héten is ez a csodaszép város! Éppen ezért megéri felhúzni a gumicsizmát, és nekiindulni! Filmklubok, koncertek, előadások, sőt, a merészebbeknek még bringás túra is lesz!

HÉTFŐ – október 19. Kép forrása: w.nekunkszol.hu

1/7 HÉTFŐ – október 19.

A szarvasvadász – Müpamozi

Az 1978-as filmklasszikust ezúttal a Müpa „mozija” tűzi ki műsorára.

A programsorozat célja végighaladni a magyar származású, Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos életművének legkiemelkedőbb darabjain, éppen ezért ez a darab magától értetődő volt a kiválasztásnál.

Komoly témák, Vietnam, háborús traumák, és magával ragadó alakítások várnak ránk, olyan sztároktól, mint Meryl Streep, Christopher Walken, vagy Robert De Niro.

 

KEDD – október 20. Kép forrása: kino.de

2/7 KEDD – október 20.

Jim Jarmusch: Broken Flowers – Hervadó virágok – Művelődési Szint

Jim Jarmusch egy saját kultusszal rendelkező kortárs rendező.

Filmjei berántanak az alkotó univerzumába, és nincs ez másképp ezzel a darabjával sem.

A főhős mindenki kedvence, Bill Murray, aki miután kap egy rejtélyes levelet egyik volt szeretőjétől miszerint van tőle egy már felnőtt gyermeke, fogja magát, és felkutatja az össze exét.

 

SZERDA – október 21. Kép forrása: tvmagazin.hu

3/7 SZERDA – október 21.

AZ IGAZI Vissza a jövőbe party! – Ötkert

Az igazi és a nem igazi Vissza a jövőbe! fanatikusoknak egyaránt kitűnő szórakozást ígér ez a buli, hiszen lesz itt minden: levetítik a trilógia második részét, utána pedig a filmből ismert kultikus zenékre lehet táncolni, valamint Marty és Doki is benéz egy italra! Ha légdeszkával érkezel, ingyenes a parkolás!

PRIMANIMA 2015 Filmfesztivál

A Jókai Mór Művelődési Központban kerül megrendezésre idén az animációs filmeket kedvelők talán legnagyobb ünnepe, a PRIMANIMA Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. Az itthoni és a világ különböző tájairól összeválogatott legjobb rövidfilmeket és egész estés animációkat tekinthetünk meg, délelőttönként pedig családi program keretében a kicsikkel élvezhetjük a mesevetítéseket és a rajzfilmes játszóházat!

 

CSÜTÖRTÖK – október 22. Kép forrása: Derzsi Elekes Andor

4/7 CSÜTÖRTÖK – október 22.

Budapest Bár – A38

A méltán népszerű magyar zenekar, a Budapest Bár fogja tiszteletét tenni az A38-on. Szuper, régi magyar slágerek modern köntösben!

Fiatalok és idősebbek számára egyaránt csábító program, hiszen ki a nosztalgia, ki a jó muzsika miatt találhatja meg benne a szórakozást. Ráadásul ezúttal is impozáns vendég fellépőkkel bővül az előadás: többek között itt lesz Lovasi András, Mező Misi és Rutkai Bori is.

Onehundred Trap Hajó – A38 Hajó

A legjobb úgy bulizni egy csütörtöki napon, hogy másnap nem kell dolgozni menni! Október 23. miatt most meglesz ez a lehetőséged, éppen ezért táncold ki magad az A38-os bulin, ahol a legjobb trap és rap zenék szólnak majd. 

PÉNTEK – október 23.

5/7 PÉNTEK – október 23.

Audiard – maraton – Toldi mozi

Mielőtt bemutatnák itthon az Arany Pálmával díjazott filmet, a Dheepan – Egy menekült történetét, a Francia Intézet és a Cirko-Gejzír közös szervezésében a Toldiban levetítik a rendező, Jacques Audiard előző filmjeit. 

Aki szereti az igényes, elgondolkodtató művészfilmeket, annak mindenképpen itt a helye. Látható lesz A próféta, A számat figyeld, és a gyönyörű Marion Cotillard főszereplésével készült Rozsda és csont.

SZOMBAT – október 24.

6/7 SZOMBAT – október 24.

Óbudai Gázgyár, avagy a gondoskodó gazda – Bringás túra

Annak ajánljuk ezt a programot, akin nem fog ki semmilyen időjárási viszontagság, és akinek mindene a természet és a mozgás! Pattanj fel a bringára és tekerj még egy jót a hóviharos tél beköszönte előtt! 

A kirándulás az óbudai gázgyárhoz lesz, ahol megnézhetitek, hogyan is gyártották régen a légszeszt, ugyanakkor mindent megtudhatsz a gázgyártás egykori fellegvárának tartott épületről!

VASÁRNAP – október 25. Kép forrása: rogerebert.com

7/7 VASÁRNAP – október 25.

Egy lányról – Kinema Kolor – AnKert

A filmes hét szellemében mi is lenne méltóbb befejezés, mint egy érzékeny, csavaros, népszerű angol dráma megtekintése az AnKertben?

A Nick Hornby sikerregényéből készített filmnél minden adott a minőségi szórakozáshoz: pörgő, érdekes párbeszédek, kitűnő alakítások, és a 60-as évek londoni atmoszférája.

Az alkotás nem véletlenül lett jelölve számos díjra, ugyanakkor itt bukkant fel először komolyabb főszerepében Carey Mulligan is.