Október 12-18.: Szemezgess az izgalmas jövő heti programok közül!

Írta: ,

Ezen a héten sem fogsz unatkozni, kivéve, ha nem kifejezetten arra vágysz... De hidd el, ha meglátod, milyen szuper programokat válogattunk össze neked, nem lesz kedved otthon ücsörögni! A héten többek között lesznek koncertek, kiállítások, filmvetítések, fesztiválok és bulik, úgyhogy garantáltan te is találsz majd köztük kedvedre valót!

HÉTFŐ – október 12. Kép forrása: morrissey-solo.com

1/7 HÉTFŐ – október 12.

Morrissey – Millenáris

A legendás Morrissey „World Peace Is None Of Your Business” című új lemezével tér vissza hazánkba 9 év elteltével. A csúcsformájában lévő énekes így új és régi, klasszikus slágereit egyaránt elő fogja adni, ráadásul nem is akármilyen körülmények között, hiszen a koncert Millenáris Teátrumban kerül megrendezésre. Érdemes a jegyeket megkaparintani, amíg még lehet!

Dalszerzők az A38-on – Kristóf Norbert

Az A38 Hajó gyakran ad otthont szuper kezdeményezéseknek, ezek közé sorolható a Dalszerző című műsor is. A vendég ezúttal Norbert Kristóf lesz, a miskolci születésű dalszerző-gitáros-énekes. Az indie stílust képviselő zenész koncertje egy órás lesz, amit a Petőfi Tv fog élőben közvetíteni.

 

2/7 KEDD – október 13.

PUSH – Bálna

A zenés-táncos est a Black Box Dance Company előadásában jön létre, amely a dán tánckultúra egyik új színfoltjaként van számon tartva. Legutóbbi bemutatójukat, a Push-t két önálló koreográfia alkotja, melyek világhírű koreográfusok nevéhez köthetők.

Wahorn András Messzemenő következtetések című kiállításának megnyitója - A38

A magyar művészet több lábon álló legendás alakja most hiánypótló jelleggel mutatja be nekünk munkáit az A38 kiállítóterében. A kultikus Jégkrémbalett című film rendezője most festői tehetségét mutatja be. Figuráit és eszköztárát az egyszerűség, a redukáltság jellemzi. A képeken a zene szeretete tükröződik, és kísérőprogramként meg lehet hallgatni a művész jelenlegi zenei formációinak a muzsikáját is.

SZERDA – október 14. Kép forrása: trafo.hu

3/7 SZERDA – október 14.

Schilling Árpád/Krétakör: Lúzer – a remény színháza – Trafó House

A Trafóban bemutatott darab a visszás eseményekben bővelkedő napjaink elé tart görbe tükröt. A főhősnő egy színésznő, Lilla, aki követve a rendszerrel hadakozó rendező férjét és annak akaratát, szembeszáll az elnyomó hatalommal. A Schilling Árpád rendezte darabot két alkalommal is (okt. 14., nov. 5.) meg lehet tekinteni.

Kim-ki Duk: Tavasz, Nyár, Ősz, Tél… és Tavasz – Műcsarnok Filmklub

A Műcsarnok Filmklub keretében ezúttal Kim-ki Duk filmművészeti remekét mutatják be, mely lényegében egy koreai tanmese a bűn és a bűnhődés körforgásáról. A film után Szathmári Botond filozófus, orientalista tart előadást a látottakkal kapcsolatban.

CSÜTÖRTÖK – október 15.

4/7 CSÜTÖRTÖK – október 15.

Forbes Flow – Akvárium Klub

A Forbes Magazin őszi áttekintésére vállalkozik a Forbes Flow az Akvárium Klubban, melynek keretében az elmúlt 12 hónap legnagyobb magyar üzleti történései kerülnek nagyító alá. Címlapos sikersztorikról, menő üzletemberekről és izgalmas vállalkozásokról is fogunk itt hallani! A fesztivál egynapos, amit este egy szuper bulival zárnak.

Budapest Transfer International Festival – Petőfi Irodalmi Múzeum

A nyolcadik Budapest Transfer ezúttal a Petőfi Irodalmi Múzeumban kerül megrendezésre. A gasztronómia szerelmeseit várják az eseményen, ahol most külön hangsúlyt helyeznek a kelet-közép-európai térségre. A téma a gasztoirodalom mellett az irodalmi szakácskönyvek, a tudomány, a nyelvészet és a pszichológia. A négynapos fesztivál során (október 15-18.) lesz egy túra is a múzeum kedvenc szerzőinek törzshelyeire, kocsmáiba, valamint brunch főzésre is sor kerül!

PÉNTEK – október 16. Kép forrása: mysterygames.hu

5/7 PÉNTEK – október 16.

Szabadulószobák Éjszakája

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Szabadulószobák Éjszakája, melynek keretében országszerte 50%-os kedvezménnyel vár minden érdeklődőt a honlapon található összes szabadulószoba. Az esemény célja, hogy a számítógépek korszakában támogassanak egy olyan eseményt, amely fejleszti a kommunikációs készségeket, és sikerélményt nyújt gyereknek és felnőttnek egyaránt.

Electronic Beats Festival Budapest

A kétnapos, rengeteg helyszínen (A38 Hajó, Akvárium Klub, Design Terminál, Mazel Tov, Központ, Toldi Klub stb.) zajló fesztivál igazán csalogató line-up-ot mutat fel. Az A38-on és az Akváriumban például fellép  többek között a Volkova Sisters, Omar Souleyman, Subotage, Iamyank és Bergi. Emellett a művészetek, a gasztronómia, a divat és a hangtechnika is szerepet kap!

SZOMBAT – október 17. Kép forrása: Wikipedia

6/7 SZOMBAT – október 17.

Nyitott Műtermek Délutánja No. 7.

A kortárs művészetnek nem feltétlenül kell összefonódnia a csöndes és komor kiállítótermekkel.

Október 17-én és 18-án az egyéni és csoportos műtermek megnyitják kapuikat, így a látogató meglesheti, hogyan dolgoznak a művészek. A sétát követően zene, beszélgetés, és finom borok várják a vendégeket.

Johny Greenwood és a London Contemporary szólistái – Müpa

Johny Greenwood már nem csak azért ismert, mert a Radiohead együttes gitárosa, billentyűse és dalszerzője, hanem mert kitűnő filmzeneszerző, és szimfonikus zenekarra írt darabjaival is komoly sikereket arat. A BBC Koncertzenekarával is dolgozott többek között, valamint Krzysztof Pendereckivel is elkészült egy közös albuma. A Müpa minden bizonnyal méltó helyszíne lesz a koncertnek.

VASÁRNAP – október 18.

7/7 VASÁRNAP – október 18.

Jojo Mayer & Lajkó Félix – Müpa

A New Yorkban élő, svájci származású Jojo Mayer karrierje jazzmuzsikusként indult, azonban időközben számos stílusban kipróbálta magát. Otthon van a drum’n’bass-ben, a jungle-ban, ugyanakkor a törzsi dobzenében is. Az est másik fellépője Lajkó Félix hegedűművész lesz, akinek muzsikáját igazi élvezet hallgatni.

Disznótoros Kolbászfesztivál

Ezúttal a Magyar Vasúttörténeti Parkban a fesztivált, mely október 16-tól 18-ig lesz látogatható. A hagyományőrzés keretében lesz disznóvágás és disznó feldolgozás is, és a számos füstölt kolbász mellett disznótoros ételekből is válogathatunk!

Bujdosó Pincészet – borkóstoló

A nagy hagyományokkal bíró Bujdosó család pincészete a Balaton déli partján található. Mindenképpen érdemes ide ellátogatni, hiszen a számtalan borfajta kóstolása mellett itt lehetőséged nyílik akár még egy utolsót vitorlázni, vagy megtekinteni a család tekintélyes, barokk korból fennmaradt pincéből kialakított látványpincészetét, mely Dél-Balaton egyik legnagyobb borozója.