November 9-15.: Lakásbutik, Ékszerek Éjszakája és sok más klassz program a hétre

Raczky Júlia
Írta: ,

Ez a hét sem fog eseménytelenül telni, kivéve, hogyha úgy döntesz, hogy nem lépsz ki semerre az otthon melegéből. Miért is tennéd azonban ezt? Hiszen mindenféle jó program vár rád, kiállításmegnyitók, színházi előadások, filmnapok, koncertek, vásárok, divatbemutatók!

HÉTFŐ – november 9. Kép forrása: szepesmariaalapitvany.hu

Mosó Masa és barátai – Kiállításmegnyitó – Petőfi Irodalmi Múzeum

Felnőttek és gyerekek számára egyaránt érdekes program lehet ellátogatni a Petőfi Irodalmi Múzeum legújabb kiállítására. Ezúttal F. Györffy Anna grafikusművész munkái kerülnek nagyító alá, aki az elmúlt hatvan év egyik legtermékenyebb gyermekkönyv-illusztrátoraként lett országszerte elismert.

Nemzedékek bámulták ámulattal az általa illusztrált mesekönyveket és diafilmeket, melyek közül a legnépszerűbbek (Mosó Masa mosodája, Pöttyös Panni, Hófehérke, Óvoda az őserdőben) a mai gyerekek számára is szórakoztatóak maradtak.

KEDD – november 10. Kép forrása: tumblr, lori-rocks

XII. Japán napok – Fővám téri Vásárcsarnok

Jó hírünk van azok számára, akiket érdekelnek a távol-keleti kultúrák, hiszen idén is megrendezésre kerül a Magyar-Japán Baráti Társaság jóvoltából a Fővám téri Vásárcsarnokban a Japán napok programsorozat.

A november 10-től 12-ig tartó eseményeken mindenki garantáltan jól szórakozhat, hiszen lesz itt minden: ismerkedés a Reikivel, a Japán természetgyógyászattal, különböző japán koncertek, kardiskola, haiku versenyek, előadások, sőt, még teaceremónia bemutató is!

Koreai Filmnapok a Sugár Moziban

Eközben a Sugár Moziban az itthon egyébként nem forgalmazott koreai filmalkotások válogatott legjobbjai is megtekinthetőek lesznek. A Koreai Filmfesztiválon összesen 8 film kerül majd bemutatásra eredeti nyelven, magyar felirattal, melyek mindegyike szuggesztív erővel bír, és különleges hangulati világot sugároz.