November 16-22.: Zene, film, gasztronómia – Ezek a jövő hét kulcsszavai!

Raczky Júlia
Írta: ,

Ha eleged van az őszi melankóliából és az unalmas hétköznapokból, akkor most figyelj! A hét minden egyes napjára válogattunk neked egy-egy (sőt, van ahol több) programot, úgyhogy a minőségi szórakozás garantált! Sokkal jobban megy a munka, ha tudod, hogy este milyen szuper koncertre/filmre/kiállításra mész, nem igaz? ;)

HÉTFŐ – november 16. Kép forrása: yenicikanlar.com.tr

Yasmine Hamdan – Müpa

A Libanonban született, egzotikus szépségű énekesnő először egy Soapkills elnevezésű duóval aratott sikereket, majd szólóban folytatva, elsőként játszott hazájában elektronikus alapú arab popzenét. Ha kedveled az egyedi hangzást, az elektronikus zenét, az underground kultúrát, és a közel-keleti dallamokat, akkor mindenképpen ott a helyed ezen a Müpa-koncerten!

MONDAY SESSION – Toldi Klub

A korábbi években legendássá vált hétindító bulisorozat, a Monday Session áthelyezte bázisát a Kolorból a Toldiba, ahol ezúttal a Pump Up The Jam Session vol. 2. várja a bulizni vágyókat. Többek között MC Kemon és Call Me Unique szolgáltatja majd a talpalávalót.

KEDD – november 17. Kép forrása: tumblr, missdesignsays

Kortárs Dán Építészet – A38 Hajó

Aki érdeklődést mutat a dán építészeti hagyomány és design iránt, annak jó hírrel szolgálunk. Az A38-on nyíló időszaki kiállítás ugyanis az elmúlt években népszerűvé váló új dán építészeti generáció és kultúra lehetőségeit, fenntartható megoldásait boncolgatja.

A tárlatot egy közösségi terekről szóló beszélgetés és egy dokumentumfilm kíséri.

The Cinematic Orchestra – Millenáris

A kultikus brit jazz és elektronikus zenekar először látogat el hazánkba koncertet adni. A 90-es években alakult formáció a legendás Ninja Tune kiadó gondozásában készült új albumáról játszik majd dalokat, de klasszikus szerzeményeit is felcsendülnek.