Március 7–13.: 10 szuper tavaszköszöntő program a hétre

Raczky Júlia
Írta: ,

Ünnepeld meg te is, hogy végre itt a tavasz! Kedvcsinálónak összegyűjtöttük neked a hét legizgalmasabb programjait – érdekes kiállítások, filmes élmények, és egyéb színes kulturális események várnak rád!

HÉTFŐ – március 7. Kép forrása: Ceasar Ian Muyuela

Sárkányok mindig lesznek - Petőfi Irodalmi Múzeum

A Petőfi Irodalmi Múzeumban nyíló időszaki kiállítás a mitológiákban, legendákban, korábbi képi és szöveges emlékekben, illetve a magyar irodalomban felbukkanó sárkányokat veszi górcső alá. A megnyitón Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, és Dragomán György író is jelen lesz!

Perlaki Márton - Bird Bald Book Bubble Bucket Brick Potato – Capa Központ

Hallottál már Perlaki Márton fotográfus nevéről? Nos, ha nem, annyit elárulhatunk róla, hogy munkái többek között a Time Magazine-ban, a Wallpaper*-ben, és a Holiday Magazine-ban jelentek meg, 2015-ben a Foam Talent a legtehetségesebb fotóművészek közé válogatta be, valamint ő a The Room magazin alapítója is. A New York-ban élő művész első önálló kiállítása most a Capa Központban lel otthonra.

KEDD – március 8. Kép forrása: moly.hu

„Bámulok csak ennyi kincsen: / mennyi minden, mennyi minden!” – Petőfi Irodalmi Múzeum

Az aranyecset, A szökőkút és a Bors néni könyve szerzőjének, Nemes Nagy Ágnesnek gyermekirodalmi tevékenységéről rendez kerekasztal-beszélgetést a PIM és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia.

A program keretében a hagyatékhoz tartozó kéziratokat, fényképeket, grafikákat is megtekinthetsz!