Március 21–27.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni a héten

Raczky Júlia
Írta: ,

Filmek, koncertek, költészet – ez a hét is fantasztikusnak ígérkezik a programok tekintetében! :)

HÉTFŐ – március 21. Kép forrása: tumblr, herpaperweight

Fizess Verssel a kávédért a Költészet Világnapján! – Julius Meinl

Te is irigyelted régi nagy költőinket, akik a kávéházi kultúra fénykorában pénz helyett inkább verssel egyenlítették ki a számlát? Most te is átélheted ezt az élményt, hiszen a Költészet Világnapja keretében rengeteg budapesti kávéház csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy bármilyen idézet vagy saját költemény ellenében ingyen kapod a kávédat!

Pilinszky emlékest - K11 Művészeti és Kulturális Központ

Ezen a hétfőn az egyik legnagyobb magyar költőnk, Pilinszky megemlékezésére kerül sor a K11-ben, ahol Dinnyés József énekelt versekkel, Kucsera András grafikákkal, Marton Frigyes operatőr „Egy titok margójára” című filmjével fog tisztelegni a híres költő előtt.

KEDD – március 22. Kép forrása: imdb.com

FILM: The Salt of the Earth / A Föld sója – Jelen Bisztró

Ha egy családiasabb hangulatú filmklubon szeretnél részt venni, ugyanakkor valamilyen komolyabb, mélyebb témát érintő alkotáshoz van hangulatod, akkor a The Salt of the Earth kitűnő választás lehet számodra. A rendező az érintetlen vidékek, a vad növény- és állatvilág, és a grandiózus tájképek felfedezésével tiszteleg szépséges Földünk előtt.

OFOE FILMKLUB: Drifter

Ha szeretnél jobban képbe kerülni a kortárs nemzetközi és magyar filmsikereket illetően, ezen a kéthetente megrendezésre kerülő filmklubon behozhatod a lemaradásodat. Most a Drifter című, nagy port kavaró dokumentumfilm lesz soron!