Március 14–20.: Hova érdemes menni a héten?

Raczky Júlia
Írta: ,

Ez a hét egyszerűen nem lehet rossz, hiszen eleve egy munkaszüneti nappal kezdődik! :) Az izgalmasabbnál izgalmasabb programok pedig még inkább ráerősítenek erre a pozitív hangulatra – jó szemezgetést!

HÉTFŐ – március 14. Kép forrása: mynameisyeh.com

Retro Édesség és Marcipán Fesztivál – Akvárium Klub

Kíváncsi vagy, miket nassoltak a szüleid gyermekkorukban? Ezen a „finom" fesztiválon most meg is kóstolhatod ezeket az édességeket! Kókusztekercsek, törökméz, kézzel gyártott marcipán bonbonok, kakasos nyalóka – utazz vissza az időben!

Pass Andrea: NAPRAFORGÓ – Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A Jurányi a formabontó, izgalmas művészeti előadásoknak, színdaraboknak, kulturális kezdeményezéseknek ad otthont időről időre – most éppen a Füge Produkció Napraforgó című előadását nézheted meg, mely egy kisvárosi történetet mutat be egy család életén keresztül. Csodálatos színészek egy magával ragadó polgári drámában!

Nemzeti ünnep a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A Nemzeti Ünnepen reggeltől késő estig különleges programok várnak a PIM-ben. Többek között megtekintheted Petőfi A vén zászlótartó című versének eredeti kéziratát, kipróbálhatod a nyomdagépet, amelyen a forradalom 12 pontját nyomtatták, ugyanakkor játékos feladatok és tárlatvezetések is lesznek! Este pedig forradalmi reggae, gengszterrap és bordal-dzsessz vár!

Eperjes Károly rendhagyó tárlatvezetése – Ludwig Múzeum

Különleges tárlatvezetésen vehetsz részt a Ludwigban, hiszen Eperjes Károly színművész vezeti végig az érdeklődőket Érmezei Zoltán Vissza/Előretekintés című életmű-kiállításán. Ráadásul ezen a napon a múzeum látogatása ingyenes!