Május 9–15.: Ezek lesznek a jövő hét legizgalmasabb programjai

Gájász Enikő
Írta: ,
Május 9–15.: Ezek lesznek a jövő hét legizgalmasabb programjai

A jövő hét is számtalan lehetőséget kínál a kulturális és lelki feltöltődésre! Ismét összegyűjtöttük a legszínesebbnek ígérkező programokat – jó szemezgetést! :)

HÉTFŐ – május 9. Kép forrása: tumblr, allthatkorea

Imaging Korea, Korea dokumentumfotókon – Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Érdekel a távol-keleti kultúra? A Koreai Kulturális Központ a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeummal együttműködésben nagyszabású kiállítást rendezett „Imaging korea, Korea dokumentumfotókon – embereken, tájakon és időn túl” címmel, melyen megtekintheted a különleges távol-keleti ország 7 kiemelkedő fotóművészének 125 alkotását.

A tárlat 1970-től napjainkig készült dokumentumfotókon mutatja be Koreát, azaz a kiállítás több mint negyven évet ölel fel. Ám ennél többről van szó – a fotográfusok szemén keresztül nem csak a múltat láthatod, a képeken az ország jelene és jövője is megjelenik.

KEDD – május 10. Kép forrása: thingswemake.co.uk

Bodzanapok és Fenyővirágzás – Balatonfenyves

Figyelem, kezdődnek a várva várt balatoni programok! :)

A Bodzanapok és Fenyővirágzás Balatonfenyvesen fesztivál egész héten vár rád a legfinomabb bodzából készült italokkal és ételekkel, melyeknek egy részét Segal Viktor sztárchef és gasztronómiai tanácsadó készíti el számodra.

A kiváló gasztroélmények mellett természetesen kirakodó vásárra is számíthatsz, ahol a hazai népművészet kincseit kaparinthatod meg. Lesz főzőverseny, zenei és táncos fellépők, és gyerekprogramokkal is kedveskednek a szervezők.