Május 30. – Június 5.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni a héten

Gájász Enikő
Írta: ,
Május 30. – Június 5.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni a héten

A héten veszi kezdetét a Rakéta Fesztivál és a Belvárosi Fesztivál, de ha Te inkább kikapcsolódni szeretnél, egy remek portréfotó kiállításra és egy különleges eseményre is ellátogathatsz a design és a divat jegyében. Az ékszíjat pedig ezúttal Mr. President és Captain Jack segít majd ledobni!

Rakéta Fesztivál - A38, Roham, Toldi, Müszi

Rengeteg koncert kultikus helyszíneken – ismét kezdetét veszi a Rakéta Fesztivál!

A 2012-ben útjára indított koncertsorozat szlogenje nem más, mint: „Egyhetes budapesti bulikaraván a leghűvösebb klubokkal és a legforróbb zenekarokkal”.

És bizony nem is árulnak zsákbamacskát a szervezők! Itt biztosan megtalálod a neked leginkább tetsző zenét: folk, rock, elektro, punk és még sorolhatnánk.

A legtöbb program ingyenesen látogatható, de ahol van belépő, ott sem haladja meg az 500 Ft-ot.

KEDD – május 31. Kép forrása: Facebook/Pizzica

Utcaszeletek - Pizzica

Láng Győző fotográfus a Szellemkép Szabadiskola fotó szakának hallgatójaként, feladatként készítette a kiállításra kerülő műveit. A bemutatott portrék témája a Nagymező utcában dolgozók mindennapjai, és stílszerűen a kiállítást is a Nagymező utcában rendezik meg – randiprogramnak is szuper, hiszen számos hangulatos kis kávézó van karnyújtásnyira.

Hőnich Henrik életmű-kiállítás - FUGA

Érdeklődsz az építészet iránt?

Akkor érdekes program lehet számodra Hőnich Henrik Építészeti Nívódíjas és Ybl Miklós-díjas építész életmű-kiállítása, melyet a szintén szakmabeli Palotai Dénes nyit meg kedden este. Hőnich Henrik a Magyar Építész Kamara alapító tagja volt, a BME Építészmérnöki kar több tanszékén tanított, a Magasépítési Tanszék adjunktusa volt – a FUGA a kiállítással tiszteleg az elhunyt barát és kolléga emléke előtt.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján