Május 30. – Június 5.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni a héten

Írta: ,

A héten veszi kezdetét a Rakéta Fesztivál és a Belvárosi Fesztivál, de ha Te inkább kikapcsolódni szeretnél, egy remek portréfotó kiállításra és egy különleges eseményre is ellátogathatsz a design és a divat jegyében. Az ékszíjat pedig ezúttal Mr. President és Captain Jack segít majd ledobni!

1/7 HÉTFŐ – május 30.

Rakéta Fesztivál - A38, Roham, Toldi, Müszi

Rengeteg koncert kultikus helyszíneken – ismét kezdetét veszi a Rakéta Fesztivál!

A 2012-ben útjára indított koncertsorozat szlogenje nem más, mint: „Egyhetes budapesti bulikaraván a leghűvösebb klubokkal és a legforróbb zenekarokkal”.

És bizony nem is árulnak zsákbamacskát a szervezők! Itt biztosan megtalálod a neked leginkább tetsző zenét: folk, rock, elektro, punk és még sorolhatnánk.

A legtöbb program ingyenesen látogatható, de ahol van belépő, ott sem haladja meg az 500 Ft-ot.

KEDD – május 31. Kép forrása: Facebook/Pizzica

2/7 KEDD – május 31.

Utcaszeletek - Pizzica

Láng Győző fotográfus a Szellemkép Szabadiskola fotó szakának hallgatójaként, feladatként készítette a kiállításra kerülő műveit. A bemutatott portrék témája a Nagymező utcában dolgozók mindennapjai, és stílszerűen a kiállítást is a Nagymező utcában rendezik meg – randiprogramnak is szuper, hiszen számos hangulatos kis kávézó van karnyújtásnyira.

Hőnich Henrik életmű-kiállítás - FUGA

Érdeklődsz az építészet iránt?

Akkor érdekes program lehet számodra Hőnich Henrik Építészeti Nívódíjas és Ybl Miklós-díjas építész életmű-kiállítása, melyet a szintén szakmabeli Palotai Dénes nyit meg kedden este. Hőnich Henrik a Magyar Építész Kamara alapító tagja volt, a BME Építészmérnöki kar több tanszékén tanított, a Magasépítési Tanszék adjunktusa volt – a FUGA a kiállítással tiszteleg az elhunyt barát és kolléga emléke előtt.

SZERDA – június 1. Kép forrása: atempo.sk

3/7 SZERDA – június 1.

YOULÏ koncert - A38 Tetőterasz

Emlékszel még a divattervezőnek tanult csodálatos hangú lányra az X-faktorból? Ő nem más, mint Horányi Juli.

A tehetséges fiatal a műsor után egyből szorgos munkába kezdett, két éve megalapította saját együttesét, melyet YOULÏ névre keresztelt.

A név egyben az énekesnő szóló projektjét is jelzi, melyben zeneszerző társaival alkot. A koncerten saját dalai csendülnek majd fel.

CSÜTÖRTÖK – június 2. Kép forrása: wednesdaystore.com

4/7 CSÜTÖRTÖK – június 2.

Anna Daubner X Rubidium - MONO art & design

A Rubidium és az Anna Daubner márkák a márvány művészi hatását és a finom pasztell színeket vegyítve egy igazán izgalmas összeállítást hoztak létre.

A márványozás ősi technikáját alkalmazva és Anna Daubner 2016 tavasz-nyári kollekciójának színeiből inspirálódva készültek el a Rubidium által már jól ismert kemény fedeles füzetek.

Minden egyes darab kézzel készült, így az összes füzet egyedi sorszámmal ellátott – a helyszínen pedig meg is vásárolhatod őket.

PÉNTEK – június 3. Kép forrása: Facebook/BelFeszt

5/7 PÉNTEK – június 3.

Belvárosi Fesztivál - Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca

Idén kereken 10 éves a Belvárosi fesztivál, így nem csoda, hogy még magasabbra tették a szervezők a lécet.

A nagy sikerű ingyenes koncertsorozat a hazai zenei szféra legjobbjaival kecsegtet az idén is.

A fellépők a teljesség igénye nélkül: Esti Kornél, Margaret Island, Bakán Fanatik, Belga, Irie Maffia, Intim Torna Illegál és még sokan mások!

SZOMBAT – június 4. Kép forrása: razyboard.com

6/7 SZOMBAT – június 4.

Végre tini korod legjobbjai segítenek veled üvölteni a klasszikusokat a Total Dance Festival Cabrio-nak keresztelt őrületes bulin." target="_blank">Total Dance Festival Cabrio - Budapest Park

Ha mond valamit a terepmintás nadrág, a tetoválásnak tűnő nyaklánc vagy a holdjáró cipő, akkor te biztosan a ‘90-es években élted tinikorodat. Ha pedig így van, valószínűleg nem kis örömöt váltanak ki belőled a következő együttesnevek: Mr. President, Captain Jack, Culture beat, Ámokfutók, Happy Gang, Bestiák. Végre fiatalkorod legjobbjai segítenek veled üvölteni a klasszikusokat a Total Dance Festival Cabrio-nak keresztelt őrületes bulin!

Chris Hadfield koncert - Szent István Bazilika

Emlékszel még arra a férfire, aki az űrben Bowiet énekelt? Ő Chris Hadfield, a világ legismertebb ma élő asztronautája, aki a Brain Bar Budapest 2016 tudományos rendezvénysorozat keretein belül teljesen ingyenes koncert ad a Bazilika előtt!

7/7 VASÁRNAP – június 5.

2 medencét 1 csapásra geotúra - Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Csodálatos időnk van, és mi mást is lehet csinálni a napsütésben, mint egy jó kiadósat túrázni? A Magyar Nemzeti Parkok Hete és az Európai Geoparkok Hete részeként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egy csodás utazásra invitál téged.

A Káli-medencéből induló és a Tapolcai-medencébe átvezető túrán egy 60 méteres és egy 140 méteres szintkülönbséget kell leküzdened.

A geotúra kiindulópontja Mindszentkálla, Római Katolikus templom, reggel 9 óra.