Május 2–8.: Íme a jövő hét legszínesebb programjai!

Írta: ,

Kiállításmegnyitó, koncert, utcabál, ökodesign vásár – csak néhány a jövő hét számos izgalmas programja közül! Pörgesd végig programajánlónkat, és írd meg kommentben, te melyik eseményt látogatnád meg szívesen!

HÉTFŐ – május 2. Kép forrása: overstockart.com

Picasso – Alakváltozások, 1895 – 1972 – Magyar Nemzeti Galéria

Bizony, Picasso-kiállítás a Galériában! A 20. század egyik legnagyobb hatású művészének szentelt tárlat Picasso száz alkotását foglalja magában, így ez lesz festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon.

A festményeket, szobrokat, valamint grafikákat bemutató kiállítás a művész szinte egész életművét felöleli, miközben egy kiemelt téma, az emberi alak megformálásának folyamatos változása köré szerveződik.

A tárlat július 31-ig várja a látogatókat.

KEDD – május 3. Kép forrása: tripoftwo.com

KÉP{E}ZÉS 11: Lehet-e olyan fotót csinálni, amely nem kép? 2. rész - ArtBázis Összművészeti Műhely

Ha egy kicsit is érdekel a fotózás, ez a program biztosan tetszeni fog. A beszélgetés során szó lesz a (poszt)fotografikus képekről, a fotó és a „kép mibenlétéről és viszonyáról, valamint arról, hogy a címben szereplő kérdésre miért is nem olyan egyértelmű a válasz.

Huszárik Zoltán : Elégia , Jancsó Miklós : Szegénylegények / utána koncert – Auróra

Ha egy laza kedd esti programra vágysz, ajánljuk figyelmedbe az Auróra eseményét, melyen az Elégia című rövidfilmet és Jancsó Szegénylegények című klasszikusát nézheted meg, majd levezetésképp meghallgathatod Lee Lajko experimental, electronic és post-rock stílusokat ötvöző koncertjét.